Reuters: Γιατί τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν με την ελληνική κρίση;

Reuters: Γιατί τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν με την ελληνική κρίση;
Κι ενώ η Ευρώπη δίνει σκληρή μάχη με τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φαίνεται ότι δυσκολεύεται να συγκρατήσει το ειρωνικό χαμόγελό του, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, για τη στάση του ρώσου προέδρου σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό τους στην ΕΕ.

«Ο Πούτιν τρίβει τα χέρια του γιατί τα γεγονότα αποσπούν την προσοχή των Ευρωπαίων από την διαμάχη με την Ουκρανία και του δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις διαφορές του με την ΕΕ και να υπονομεύσει το μέτωπο για τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία για το ουκρανικό ζήτημα», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

«Η εύθραυστη οικονομία της Ρωσίας μπορεί να μην βγει αλώβητη, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη ή την ΕΕ και η κρίση θα δώσει ένα ανησυχητικό μάθημα για τη Μόσχα, όσο χτίζει το δικό της οικονομικό και πολιτικό μπλοκ με τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αλλά η Ρωσία είναι μία από τις λίγες χώρες στις οποίες μπορεί να στραφεί η Αθήνα για χρήματα και τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν την ΕΕ ως μια δυσλειτουργική αυτοκρατορία που παρακμάζει», σημειώνει το άρθρο.
Το Κρεμλίνο, συνεχίζει ο αρθρογράφος, έχει απορρίψει αναφορές ότι η Μόσχα μπορεί να χρηματοδοτήσει τους ορθόδοξους χριστιανούς «αδελφούς» της, τονίζοντας ότι το πρόβλημα έχει η Αθήνα με τους πιστωτές της και ότι «δεν είναι δικό της θέμα»
Λίγοι είναι εκείνοι που θα απέκλειαν την πιθανότητα ο Πούτιν να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επέμβει στη διάσωση της Ελλάδας, ή ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει την τελευταία στιγμή έκκληση στη Ρωσία για οικονομική βοήθεια, δεδομένου ότι έχει μεταβεί ήδη δύο φορές στη χώρα φέτος.
Ρώσοι ειδικοί θέλουν η Ελλάδα να εγκαταλείψει τους δυτικούς εταίρους της και να ενταχθεί σε μία ρωσικής ηγεσίας και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, που θέλει να αναμετρηθεί με τις οικονομικές δυνάμεις της ΕΕ, της Κίνας και των ΗΠΑ.
Αλλοι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα προβλήματα της ΕΕ μπορούν επίσης να οδηγήσουν τις ΗΠΑ να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στις Βρυξέλλες, ως οικονομικό και πολιτικό εταίρου και να θελήσουν να παίξουν πιο επεμβατικό ρόλο στην Ευρώπη, κάτι που θα φέρει τη Ρωσία απέναντί τους, καταλήγει ο αρθρογράφος.                                                                                                                                        http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!