Reuters: Η Μέρκελ υπερασπίζεται το 'προσωρινό' Grexit


 
Όπως μεταδίδει το reuters η Καγκελάριος εξακολουθεί να συντηρεί τη συζήτηση περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της Ελλάδας να τιμήσει τη δύσκολη συμφωνία για να μείνει στο ευρώ 


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε τη συζήτηση περί προσωρινού Grexit, όπως την έβαλε στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Σε συζήτηση που είχε με τους συντηρητικούς βουλευτές της παράταξής της, όπως μεταδίδει το reuters η Καγκελάριος ανέφερε:
"Νομίζω πως είναι αναμφισβήτητα σωστό να σκεφτεί κανείς και να συζητήσει κάθε πιθανότητα σε παρόμοιες περιπτώσεις".
Συντονισμένη δράση Μέρκελ-Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στις αυξανόμενες οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, οι οποίες μέσα σε λίγες εβδομάδες αυξήθηκαν από τα 10 στα 80 δισεκ. ευρώ. «Κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προχωρήσει χωρίς κούρεμα χρέους. Αυτή είναι η κατάσταση», επεσήμανε.Ήδη χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε να υπάρξει απομείωση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ένα προσωρινό Grexit θα ήταν ο καλύτερος δόμος για τη χώρα. Πάντως αναφερόμενος στην υιοθέτηση από το ελληνικό κοινοβούλιο του πρώτου πακέτου μεταρρυθμίσεων που είχαν ζητήσει οι πιστωτές της Αθήνας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα».

Πηγή: Reuters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!