ΗΠΑ: Βιωσιμότητα χρέους και εφαρμογή των συμφωνηθέντων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου τόνισε στους Ευρωπαίους τη σημασία να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και στους Ελληνες την ανάγκη να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, κατά το έκτακτο ταξίδι του στην Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Λιου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, «στους οποίους τόνισε τη σημασία να εφαρμόσουν πλήρως τη συμφωνία».

Ο κ. Λιου συναντήθηκε την Πέμπτη με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, ενώ την Τετάρτη είχε συνάντηση και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Treasury, στις συναντήσεις του στο Βερολίνο και το Παρίσι ο κ. Λιου τόνισε ότι «η συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά και αποτελεί βάση για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, ενώ δημιουργεί τις συνθήκες για ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα, εντός της Ευρωζώνης».

Παράλληλα, ο κ. Λιου «υπογράμμισε τη σημασία να επιτευχθεί βιωσιμότητα του χρέους στις επικείμενες διαπραγματεύσεις». Αυτός ο δρόμος, εκτίμησε, «είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας».                                                               http://www.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!