Reuters: Καλύτερη λύση για την ΕΕ η επιμήκυνση των ελληνικών δανείων για 50 χρόνια με ελάχιστο επιτόκιο

 Reuters: Καλύτερη λύση για την ΕΕ η επιμήκυνση των ελληνικών δανείων για 50 χρόνια με ελάχιστο επιτόκιο


Η επιμήκυνση των ελληνικών δανείων για πολλά χρόνια με ελάχιστα επιτόκια, ως λύση για την ελάφρυση του χρέους θεωρεί το Reuters ότι θα είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη, τονίζοντας, παράληλα, ότι η ΕΕ θα ζήσει ξανά το δράμα των ολονύχτιων διαπραγματεύσεων, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης. 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, τονίζει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότί θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας δεν αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμα φορά αντιμέτωπη με μία οξεία κρίση, όπως αυτή που κατά τα προηγούμενο διάστημα απειλούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη.
Η καλύτερη λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το Reuters, θα ήταν η επιμήκυνση της λήξης των ελληνικών δανείων διάσωσης για μια πολύ μεγάλη περίοδο, 50 χρόνων για παράδειγμα, με ελάχιστα επιτόκια, καθώς επιτρέπει την τήρηση των προσχήματων από πλευράς ΕΕ.
Παράλληλα, το Reuters, σημειώνει  ότι το ελληνικό πρόγραμμα βγήκε εκτός τροχιάς τόσο σύντομα, δείχνει ότι η Ευρώπη δεν έχει βρει πραγματική λύση στην κρίση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!