"Σημαντική πρόοδος" στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας:Στα 4,9 δισ.ευρώ οι μειώσεις στις συντάξεις!



 Image«Σημαντική πρόοδος» σημειώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα,το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου, θα έχει υπάρξει συμφωνία τόσο για το δημοσιονομικό μέρος όσο και για τις 89 προαπαιτούμενες ενέργειες.


Ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται να πέφτει και πάλι στους συνταξιούχους καθώς από το συνολικό πακέτο μέτρων των 9 δισ.ευρώ  για το 2013, οι μειώσεις στις συντάξεις θα αγγίξουν τα 4,9 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με το τι προβλέπονταν στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού κατά 1,1 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή προκύπτει από τη διαφαινόμενη κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και από την αύξηση του ποσοστού περικοπής όλων των συντάξεων. Αντιθέτως, δεν θα μειωθούν τα αναπηρικά επιδόματα.

Στόχος της ελληνικής πλευράς παραμένει η οριστικοποίηση όλων των μέτρων (δημοσιονομικά και διαρθρωτικά) μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!