Ο Έβρος "σφραγίστηκε". Μειώθηκαν σημαντικά οι είσοδοι λαθρομεταναστών


''Σφράγισαν'' για τρείς λόγους τα σύνορα στον Εβρο και σχεδόν εκμηδενίστηκαν οι ροές λαθρομεταναρτών διαπίστωσε επιτροπή Ευρωβουλευτών που πήγε επιτόπου για να διαπιστώσει την κατασταση. Η επιτυχία οφείλεται στους εξής τρείς λόγους όπως αναφέρεται σε δελτίο τυπου του  ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε οτι η  Ευρώπη πρέπει να αλλάξει την στάση της αναθεωρώντας ριζικά τον Κανονισμό Δουβλίνο και αναλαμβάνοντας τα βάρη που της αντιστοιχούν:


- Στην αποστολή επιπλέον 1.800 συνοριοφυλάκων τον Αύγουστο από την ελληνική κυβέρνηση και την διάθεση περίπου 200 οχημάτων.

-Στην παρουσία του ευρωπαικού οργανισμού για τα σύνορα  FRONTEX και
-  Στην κατασκευή του φράχτη μήκους περίπου 12 χιλμ.
 Είναι χαρακτηριστικό πως οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές επιτόπου πως ενώ τον Αύγουστο οι παράνομες είσοδοι ξεπέρασαν τις 2.000, για τον μήνα Οκτώβριο έχουν διαπιστωθεί μόλις 26. «Στέλνουμε το μήνυμα στους εμπόρους ανθρώπινων ψυχών, πως ο Έβρος δεν προσφέρεται πλέον για την πραγματοποίηση των εγκληματικών τους πράξεων, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο κ. Παπανικολάου -που συμμετείχε στην αποστολή - έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης των ευρωβουλευτών, στις Καστανιές.
Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκαν επίσης, κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στους νομούς Έβρου και Ροδόπης (Φυλάκιο, Πόρος, Φέρες, Βένα), ενώ πραγματοποίησαν συναντήσεις και χρήσιμες συνομιλίες με περιφερειακές, τοπικές και αστυνομικές αρχές. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, οι ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  για τα σύγχρονα συστήματα εντοπισμού παράνομων δραστηριοτήτων, για την πρόοδο και την ανάπτυξη της επιχειρησιακής συνεργασίας με την Τουρκία, την συμβολή της EURODAC και της EUROPOL, αλλά και να συνομιλήσουν με παράνομους μετανάστες που φιλοξενούνται στα κέντρα φιλοξενίας.

Η αποστολή των ευρωβουλευτών επισκέπτεται σήμερα τα κέντρα προσωρινής κράτησης στην Αμυγδαλέζα και το Ελληνικό, ενώ θα συνομιλήσει με τους επικεφαλείς των Υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, με εκπροσώπους της υπηρεσίας
FRONTEX καθώς και με εκπροσώπους  διεθνών και μη κυβερνητικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.Αύριο Τετάρτη,  η αποστολή θα έχει  συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τον Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδια, με τον Υπ. Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, κ. Α. Λυκουρέντζο και με τον Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη.
Σήμερα ευρωβουλευτές από πολλά κράτη μέλη διαπίστωσαν και κατέγραψαν  την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει, δήλωσε  ο κ. Παπανικολάου. Η μεταφορά στην πατρίδα τους αυτών των μηνυμάτων και των ανυπέρβλητων ελληνικών προσπαθειών εν μέσω της οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε, θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για αλληλεγγύη και ακόμα μεγαλύτερη συνδρομή και συνεργασία από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ώρα η Ευρώπη να αλλάξει την στάση της αναθεωρώντας ριζικά τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και αναλαμβάνοντας τα βάρη που της αντιστοιχούν, και τα οποία σήμερα επωμίζεται η Ελλάδα..                    http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!