4 δισ € από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης

 
Συνολικά 4 δισ ευρώ θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης μέχρι το 2020 ως μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών τους.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου σύμφωνα με την οποία οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ θα επιστρέψουν σταδιακά έως το 2020 τα κέρδη (τόκους) από τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου που διακρατούν στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια και τα οποία δεν κουρεύτηκαν κατά το PSI.
Χαρακτηριστικά η Γαλλία θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι το 2020 τόκους ύψους 754,3 εκατ. ευρώ. 
Για το 2012 το ελληνικό Δημόσιο αναμένει να εισπράξει 756 εκατ. ευρώ από τους τόκους από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ προέρχονται από την τράπεζα της Ελλάδος. Ήδη το ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε το ποσό των 201 εκατ. ευρώ από την Γαλλία και την Φιλανδία.  
Σε συνεννόηση με την Eurostat αποφασίσθηκε τα χρήματα αυτά να καταγραφούν ως «δημόσιο έσοδο» και να επιμερισθούν στους προϋπολογισμούς της περιόδου 2012 -2020.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!