Οι ΗΠΑ κλείνουν το Ντιέγκο Γκαρσία - Αναδιάταξη των δυνάμεών τους στη περιοχή του Ειρηνικού



                            Image
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται για την καλύτερη οργάνωση των ναυτικών τους δυνάμεων στο μέτωπο Ασίας-Ειρηνικού, περιοχή που τους απασχολεί ιδιέταιρα καθότι πλησίον του "Κόκκινου Δράκου" (Κίνα).

Όπως διαφαίνεται, αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη επιτήρησης αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη με την ίδια αποστολή σε περιοχές όπως η Νότια Κινεζική Θάλασσα, θα σταθμεύουν στις νήσους Κόκος και Κίλινγκ στον Ινδικό Ωκεανό. Οι νήσοι ανήκουν στην Αυστραλία,πιστή σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η εξέλιξη αυτή υπαγορεύεται και από το ότι η γνωστή βάση του Ντιέγκο Γκαρσία την οποία οι Αμερικανοί νοικιάζουν από τους Βρετανούς θα αδρανοποιηθεί. Δεν έχει γίνει απολύτως σαφές το πώς ακριβώς σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη γνωστή βάση οι ΗΠΑ στο πλαίσιο του αμυντικού τους σχεδιασμού για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Οι νήσοι Κόκος απέχουν από τη βάση 2.700 χιλιόμετρα στα νοτιοανατολικά. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις νήσους είχαν κατασκευαστεί διάδρομοι απογείωσης – προσγείωσης αεροσκαφών οι οποίου χρησιμοποιούνταν από τις μοίρες βομβαρδιστικών των Αυστραλών και των Ολλανδών οι οποίοι εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον ιαπωνικών στόχων στη Νοτιοανατολική Ασία. Τη δεκαετία του 1960, η αεροπορική εταιρία της Αυστραλία, Qantas, τα χρησιμοποιούσε ως βάση ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της που ταξίδευαν από και προς τη Νότια Αφρική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!