ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ


i
Rate This
Quantcast


Στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβάνοβ, στις Βρυξέλλες, το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Μπαρόσο, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης, ήταν ότι είναι καιρός πλέον να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. «Τώρα είμαι πολύ πιο πεπεισμένος απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια ότι αυτό θα συμβεί», δήλωσε, ο κ. Μπαρόσο. «Ενθαρρύνω τον Πρόεδρο κ. Ιβάνοβ για την σύσφιγξη των σχέσεων με τους γείτονες, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη σταθερότητα της περιοχής», τόνισε ο κ. Μπαρόσσο, υπενθυμίζοντας ότι το προηγούμενο έτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε θετικές συστάσεις σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου, όπως και σε στήριξη για βήματα προς τα εμπρός και επίλυση του προβλήματος της ονομασίας.

«Δυστυχώς, αυτό ακόμη δεν έχει συμβεί. Ξέρω ότι ήδη καταβάλλονται προσπάθειες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αλλά και σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το ζήτημα, ωστόσο, καλώ αμφότερες τις πλευρές να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, το συντομότερο δυνατόν. Τώρα είναι ο κατάλληλος καιρός να ληφθεί απόφαση για το όνομα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΕ προσθέτοντας ότι εισηγήθηκε στον κ. Ιβάνοβ ο διάλογος να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

Και με Φούλε

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ συναντήθηκε και με τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, ο οποίος, όπως και ο κ. Μπαρόσο, του υπενθύμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα του πρέπει να συνεχιστούν. πηγη

"Greek National Pride" blog, Σκόπια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!