ΚΥΠΡΟΣ

Προφορική κατάθεση των θέσεων επί του περιουσιακού

Χριστόφιας: Δεν έχουν κατατεθεί έγγραφα

Στην προφορική κατάθεση των γενικών θέσεων της κάθε πλευράς επί του περιουσιακού επικεντρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Σε δηλώσεις....

κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν έχουν κατατεθεί έγγραφα ενώ εξέφρασε την ελπίδα να γίνει ''σοβαρή συζήτηση'' και να αποφευχθούν οι διαρροές.

''Κάναμε προφορικές αναφορές για τις γενικές μας θέσεις πάνω στο περιουσιακό. Η ουσία είναι μπροστά ακόμα και θα αρχίσει συζήτηση την επόμενη εβδομάδα'', ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας διευκρίνισε ότι στη σημερινή συνάντηση ''δεν έχουν κατατεθεί έγγραφα'', προσθέτοντας ότι οι θέσεις κατατέθηκαν προφορικά.

Ερωτηθείς αν άλλαξε κάτι επί της διαδικασίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''δεν άλλαξε κάτι'' και πρόσθεσε πως οι προτάσεις θα κατατεθούν ''εν καιρώ τω δέοντι''.

Σε ερώτηση αν από την προφορική ανάλυση διαπιστώνει κάποια μετακίνηση της τ/κ πλευράς προς τη σωστή κατεύθυνση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ''ο καθένας και εμείς λέμε πως οι δίκες μας οι προτάσεις, οι θέσεις είναι προς την ορθότερη των κατευθύνσεων''.

''Ασφαλώς θα πει η κάθε πλευρά ότι οι δικές της προτάσεις είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Θα γίνει σοβαρή συζήτηση, ελπίζω να είναι σοβαρή διότι θέλουμε να τηρηθεί και η εμπιστευτικότητα. Εάν θέλουμε να έχουμε κίνηση προς τα μπρος, και το εύχομαι πραγματικά, θα πρέπει να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα και από εμάς και από τις ηγεσίες των κομμάτων''.

Σε ερώτηση για το λόγο που δεν έχουν δοθεί οι προτάσεις στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε: ''πού ξέρετε ότι δεν έχουν δοθεί''.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη μετακίνηση της πρώτης ημέρας των ολοήμερων συνομιλιών από την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου στην Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου κατόπιν αιτήματος της ε/κ πλευράς.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αφού ανέφερε πως θα απουσιάζει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να παραστεί σε εκδήλωση για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιστρέφει το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πρόσθεσε ότι ''για αυτό ζητήσαμε μια μέρα περαιτέρω για να μελετήσουμε και αυτά που μας είπαν οι Τ/κ''.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!