ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 2.500 ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Κατάσχεση 2.500 σκαφών και οι καταθέσεις εξωτερικού

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να βρει τα απαραίτητα έσοδα για το Δημόσιο, τα οποία παρουσίασαν υστέρηση τους τελευταίους μήνες, «χτυπώντας συναγερμό» στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, προχωράει σε δραστικές μεθόδους, προκειμένου να συγκεντρώσει φόρους. ΠΗΓΗ:HBnews

Οι υπηρεσίες Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προχωρούν στη δέσμευση 2.500 σκαφών αναψυχής μετά τη δια- πίστωση ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν συστήσει εικονικές ναυτιλιακές εταιρείες για να γλιτώνουν φόρους.

Εντός των προσεχών ημερών ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης θα αποστείλει σε 2.500 ιδιοκτήτες σκαφών ειδοποιητήρια, με τα οποία θα τους καλεί να καταβάλλουν φόρους για τις εικονικές εταιρείες που έχουν συστήσει καθώς και να τις καταργήσουν. Μέχρις ότου αποπληρώσουν τους οφειλόμενους φόρους, τα σκάφη τους θα είναι δεσμευμένα από το Δημόσιο προκειμένου να διασφαλιστούν τα βεβαιωθέντα ποσά.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει τα ονόματα χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό. Μέσω των λογαριασμών τους οι καταθέτες αυτοί αποκομίζουν υψηλούς τόκους και, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχει αποδοθεί, ο φόρος επί των τόκων είναι τόσο μεγάλος που πρέπει να ελεγχθούν τόσο η προέλευση όσο και η νομιμότητα των κατατεθειμένων κεφαλαίων.

Έτσι, το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε ελέγχους που εκτιμάται ότι μπορούν να αποτελέσουν μέσο πίεσης για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων. Η σχετική ρύθμιση λήγει στις 15 Οκτωβρίου και προβλέπει ότι όσοι αποφασίσουν να επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους θα γλιτώσουν τον έλεγχο προέλευσης των χρημάτων, ωστόσο θα πρέπει να καταβάλουν φόρο 5%.

Πάντως, όσοι τα επαναπατρίσουν , αποφεύγουν τη φορολόγηση που υπόκεινται τα εισοδήματα.

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται εδώ και πέντε μήνες μέρος λίστας στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα περίπου 1.300 γιατρών που χρηματίζονταν από ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία για να προωθούν φάρμακα και άλλα είδη της σε ασθενείς, επιβαρύνοντας έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα γνωστών γιατρών από νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, καθώς και «επιλεγμένων» γιατρών σχεδόν σε όλες τις πόλεις της επαρχίας, που κατέχουν καίρια θέση για την «προώθηση» της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.

Για τις ελεγκτικές Αρχές η υπόθεση πλέον έχει «δέσει» απόλυτα, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες παραστατικά για τις «πληρωμές» προς τους γιατρούς κατά την περίοδο 2007-2009.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!