Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2014

Πρωτότυπες και πετυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες

Εικόνα
H πρώτη Απριλίου, είναι μια ανεπίσημη γιορτή, που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Την ημέρα αυτή καλούμαστε, λόγω εθίμου, να πούμε αθώα ψεματάκια ή να κάνουμε ανώδυνες φάρσες. Κάποιοι «κακεντρεχείς» συνηθίζουν να ταυτίζουν την ημέρα αυτή, με τους πολιτικούς (για ευνόητους λόγους). Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Τρεις από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Οι αστρονόμοι του Βατικανού αναζητούν τους «αδελφούς μας εξωγήινους»

Εικόνα
Γιατί το Βατικανό ψάχνει για εξωγήινη ζωή;  Μήπως εκεί στην Καθολική ιεραρχία γνωρίζουν κάτι για την εξωγήινη ζωή που εμείς οι υπόλοιποι έχουμε άγνοια;  Γιατί η μεγαλύτερη θρησκευτική οργάνωση στον πλανήτη ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια ψάχνοντας «τον αδελφό εξωγήινο»; Μα φυσικά για να προωθήσουν το τέταρτο σενάριο σε περίπτωση που εφαρμοστεί, και να μας παρουσιάσουν τους Νεφελίμ ως καλούς εξωγήινους.

Οι μυστηριώδεις σφαίρες της Κόστα Ρίκα

Εικόνα
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας, οι μυστηριώδεις πέτρινεςσφαίρες της Κόστα Ρίκα έχουν συναρπάσει τους επιστήμονες από τότε πουανακαλύφθηκαν, το 1930. Ποιος όμως θα μπορούσε να πιστέψει πως η καλλιέργεια της μπανάνας θα μπορούσε να συνδέεται με αυτές τις τεράστιες μάζες που ανακαλύφθηκαν πριν από 84 χρόνια; Την απάντηση στην σύγχυση αυτή «δίνουν» οι εργαζόμενοι μίας εταιρίας που καλλιεργούσε φρούτα σε δασικές περιοχές.

Αυτές είναι οι "κρυφές" περιοχές του Google Earth - ΦΩΤΟ

Εικόνα
Μπορεί να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τους εκατομμύρια απλούς χρήστες του διαδικτύου, το Gοogle Earth έχει δώσει όμως κατά καιρούς τροφή σε όσους θεωρούν ότι υπάρχουν τοποθεσίες που... αποκρύπτονται.   Αυτά τα σενάρια περί "κρυφών" περιοχών τροφοδοτούνται και από το γεγονός ότι πράγματι υπάρχουν μερικές τοποθεσίες όπου έχει επιλεγεί η... απόκρυψη των λεπτομερειών.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ

Εικόνα
                                                          Μύθοι και .... αλήθειες Πριν  καιρό άκουσα μια ιστορία με κάτι λίρες που βρέθηκαν σε ένα νταμάρι στο Μαρκόπουλο που έχει γίνει χωματερή. Η ιστορία, όπως μου την μετέφεραν είχε ώς εξής. "Πάει ένα φορτηγό με μπάζα απο ένα παλιό σπίτι που γκρεμίσανε στην Κηφισιά να ξεφορτώσει στην χωματερή. Οπως ξεφορτώνει μια τσιμεντένια κολώνα σπάει και απο μέσα χύθηκαν πολλές χρυσές λίρες και μια τσάντα με κοσμήματα.

Τι κάνει η ηλικία... (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
Τρεις αδελφές ηλικίας 92, 94 και 96 ζουν στο ίδιο σπίτι. Ένα βράδυ η 96άρα ετοιμάζει τη μπανιέρα για μπάνιο.Βάζει το ένα της πόδι μέσα και σταματάει. Αρχίζει και φωνάζει στις αδελφές της στο κάτω πάτωμα: - Τι έκανα τώρα; Έμπαινα ή έβγαινα απ' το μπάνιο;

Ράσμουσεν για NATO: Σκόπια-Βοσνία-Γεωργία και Μαυροβούνιο οι προτεραιότητες για ένταξη

Εικόνα
Μάρτιος , 2014. Η διεύρυνση του NATO θα συνεχισθεί, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φόγκ Ράσμουσεν. Η ένταξη των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στη συμμαχία είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής, δήλωσε ο Ράσμουσεν στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag , προσθέτοντας ότι το έργο της διερεύνησης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Νέο θραύσμα κεραμίδας αποδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονία

Εικόνα
Η ιδιωτική αυτή επιγραφή είναι χαραγμένη σε κομμάτι κεραμίδας που βρέθηκε στην ανασκαφή των οχυρώσεων της Βεργίνας. Ευτελές υλικό, ανεσύρθη στο φως σε περιοχή όπου οι αρχαιολόγοι συνάγουν από τα οικιστικά τους ευρήματα ότι έμεναν απλοί τεχνίτες... «Πλήθος οικιστικών ευρημάτων από βραχύβιες εγκαταστάσεις του β΄ μισού του 2ου αι. π.Χ., που χρησιμοποίησαν το τείχος ως σταθερή επιφάνεια στήριξης ''πρόχειρων'' καταλυμάτων κατοίκων που ασχολούνταν κυρίως με την εκ νέου αξιοποίηση υλικού από την ερειπωμένη κασσάνδρεια πόλη και το νεκροταφείο της» βρέθηκαν στην πανεπιστημιακή ανασκαφή της Οχύρωσης της Βεργίνας, το έργο της οποίας παρουσιάστηκε από τον υπεύθυνο του Τομέα Ακρόπολης και Τειχών της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής της Βεργίνας, αναπληρωτή καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Παναγιώτη Β. Φάκλαρη, και τη δρα Αρχαιολογίας, συνεργάτιδα της παν. ανασκαφής, Βασιλική Γ. Σταματοπούλου.

ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ-- ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Εικόνα
Y1. ΑΘΗΝΑ – ΔΙΑΣ άρχοντας : NIKΩNYMOΣ ΘΟΥΡΙΑ      ΖΕΥΣ – ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΩΝΥΜΟΣ Εξάχαλκο νόμισμα του Νομισματοκοπείου της Αρχαίας Θουρίας του 60-40 BC όταν άρχοντας ήτανε ο ΝΙΚΩΝΥΜΟΣ. Από την μιά μεριά φέρει τον Δία στεφανωμένο και από την άλλη την Αθηνά που κρατά με το δεξί χέρι δόρυ και ακουμπάει το αριστερό πάνω στην ασπίδα της. Υπάρχει επίσης δίπλα της στεφάνι από σιτηρά, τα αρχικά ΘΟΥ και το όνομα του αρχοντα ΝΙΚΩΝΥΜΟΣ. Ο Δίας είναι στεφανωμένος με φύλλα βελανιδιάς τα οποία χάρη της δυνατής κορμοστασιάς του δένδρου, της μακράς ζωής, της σκληρής του ξυλείας και της μακράς αντοχής του πριν πέσουν τα φύλλα του το φθινόπωρο, έχουν αποδοθεί συμβολικές αρετές της αντοχής, της εμπιστοσύνης, της μακροβιότητας και της αθανασίας.

Η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας κατά την διάρκεια της Πρώιμης Παλαιολιθικής εποχής (1 εκατ. – 100.000 χρόνια).

Εικόνα
Πρώιμη Παλαιολιθική εποχή: Πιθανή απεικόνιση του ποταμού Άρι Αρχαιότερη ή Πρώιμη Παλαιολιθική εποχή     Η κατώτερη ή Πρώιμη Παλαιολιθική  Εποχή στην ευρύτερη  περιοχή της Αρχαίας Θουρίας είναι ελάχιστα γνωστή, αφού οι έρευνες είναι ως τώρα ανεπαρκείς για να μας δώσουν πλήρη εικόνα της. Είναι πολύ σημαντικό όμως να επισημανθεί ότι η περιοχή κατά την εποχή αυτή δεν ήταν λιγότερο κατοικημένη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Αντίθετα μπορεί εύκολα να υποτεθεί ότι λόγω του ήπιου κλίματος κατά τις παγετώδεις περιόδους και λόγω της νότιας γεωγραφικής της θέσης, αποτελούσε κατά κάποιον τρόπο καταφύγιο για ανθρώπους και ζώα, που κατέβαιναν προς τον Νότο πιεζόμενα από την προέλαση των παγετώνων στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Στο εσωτερικό του ελλαδικού χώρου, το κλίμα των βόρειων περιοχών επηρεαζόταν πιο πολύ από την επιδείνωση των κλιματικών συνθηκών κατά τις παγετώδεις περιόδους, σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Θουρίας  όπου οι συνθήκες π...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δημιουργεί αυτός ο άντρας από μερικά παλιοσίδερα!

Εικόνα
Ο Τζον Πίκκολι είναι ένας 70χρονος άνδρας από την Αυστραλία ο οποίος δημιουργεί απίστευτα έργα τέχνης χρησιμοποιώντας άχρηστα παλιοσίδερα που μαζεύει από τα σκουπίδια! Ο Τζον μετακινείται μόνο με αναπηρικό καροτσάκι επειδή όταν ήταν παιδί πέρασε πολιομυελίτιδα. Ούτε όμως η αρρώστια ούτε η αναπηρία του μπόρεσαν να περιορίσουν την ανάγκη αυτού του ανθρώπου για δημιουργία! Χρησιμοποιώντας μόνο παλιά σίδερα και άχρηστα σκουπίδια καταφέρνει να δημιουργήσει απίστευτα όμορφα έργα τέχνης! Εργαλεία του: τα χέρια του και ένας μικρός γερανός για να μπορεί να τα μετακινεί..  

Προϊστορικός Πιθαμφορέας της αρχαίας Άνθειας με φυτική διακόσμηση

Εικόνα
Πιθαμφορέας με σχηματοποιημένη φυτική διακόσμηση. Άνθεια (θολωτός τάφος).16ος – 15ος αι. π.Χ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο Πιθαμφορέας  ειναι μεγάλο αποθηκευτικό αγγείο με ευρύ στόμιο και λαβές. Οι πιθαμφορείς, όπως δηλώνει έμμεσα και η ονομασία τους, αποτελούν, όσον αφορά τη χωρητικότητα και το σχήμα, ένα ενδιάμεσο σκεύος μεταξύ των πίθων και των αμφορέων. Ο πίθος ήταν ένα μεγάλο αγγείο, συνήθως χωρίς διακόσμηση, που χρησίμευε για την αποθήκευση προϊόντων, π.χ. λαδιού, σιτηρών, δημητριακών. Ο Αμφορέας  (η ονομασία του αγγείου προέρχεται από τις λέξεις αμφί + φέρω)  είναι ένα  μεγάλο αγγείο με δύο κατακόρυφες λαβές που ξεκινούν από το χείλος και καταλήγουν στο σώμα του. Χρησίμευαν για την αποθήκευση λαδιού, οίνου, μικρών καρπών αλλά και για τη μεταφορά νερού. Διακρίνουμε δύο βασικούς τύπους αμφορέων: α) Οι ενιαίοι αμφορείς με λαιμό και σώμα που σχηματίζουν ενιαία καμπύλη

Θα κοιμηθείς στο σαλόνι ή με το μωρό (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
    Ο Σωτήρης παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του το Γιάννη στην Θεσσαλονίκη και του λέει: Φίλε Γιάννη έρχομαι εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη για δουλειά, θα φτάσω αργά το βράδυ, μπορείς να με φιλοξενήσεις για μία βραδιά; ΓΙΑΝΝΗΣ: Καλά ρε Σώτο και το συζητάς; Όταν φτάνει ο Σωτήρης σπίτι... ΓΙΑΝΝΗΣ: Φιλε Σώτο θες να κοιμηθείς με το μωρό στο δωμάτιο ή στο σαλόνι;

Δέκα μέρη πιο μυστηριώδη και από το Τρίγωνο των Βερμούδων

Εικόνα
Ο καθένας από εμάς κάποια στιγμή στην ζωή του κάτι έχει ακούσει για το Τρίγωνο των Βερμούδων και τα μυστήρια που το περιβάλλουν. Περίεργες στρεβλώσεις του χρόνου, απαγωγές απ εξωγήινους, χαμένη Ατλαντίδα και σκοτεινές συνωμοσίες είναι μόνο μερικές από τις θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Δν υπάρχει όμως μόνο το μυστήριο του Τρίγωνου των Βερμούδων που προκαλεί ανατριχίλα κ φόβο. Υπάρχουν άλλα 10 μέρη στην Γη που αν μάθετε γι αυτά είναι σίγουρο πως θα φροντίσετε να τα αποφύγετε στις επόμενες διακοπές σας. Το dinfo φροντίζει να σας προειδοποιήσει…

Πόσοι δορυφόροι υπάρχουν πάνω από τα… κεφάλια των κατοίκων της Γης -Πού βρίσκονται, ποιος ο ρόλος τους

Εικόνα
  Η βοήθεια που έχουν προσφέρει στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του μοιραίου Boeing έχουν στρέψει ξανά το βλέμμα ψηλά προς τον ουρανό. Πόσοι δορυφόροι υπάρχουν όμως σε τροχιά γύρω από τη Γη; Ο Νίκολας Τζόνσον έδωσε την απάντηση. Ο επιστήμονας που διετέλεσε επικεφαλής της NASA για τα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά, αναφέρει πως υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 ενεργοί δορυφόροι. Παράλληλα όμως απάντησε και άλλα... καυτά ερωτήματα για το θέμα, μιλώντας στο Associated Press. Πόσοι δορυφόροι υπάρχουν εκεί πάνω;

Επιχειρηματίας ετών 95: Το νέο κόλπο φοροδιαφυγής με εταιρείες- βιτρίνα

Εικόνα
  Ολοένα και συχνότερα τον τελευταίο καιρό γίνεται γνωστό πως εντοπίστηκαν ηλικιωμένοι με υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο. Οι περιπτώσεις μόνο συμπτωματικές δεν είναι. Γιατί το νέο κόλπο της φοροδιαφυγής έχει... κωδικό «Επιχειρηματίας ετών 95».

Ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα της Υπερδνειστερίας

Εικόνα
Μάρτιος 29, 2014. Κατά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επέστησε την προσοχή του Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τον πραγματικό αποκλεισμό της Υπερδνειστερίας. Μια κατάσταση η οποία οδηγεί σε συνεχή προβλήματα στους  κατοίκους της περιοχής, αφού εμποδίζεται η μετακίνησή τους καθώς και η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα τους,  στην περιοχή, όπως σημειώνει το Ria Novosti .

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: 25 σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες

Εικόνα
                                                                                      Η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας σε νεαρή ηλικία Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι πίσω στο χρόνο μέσα από 24 σπάνιες ιστορικές φωτογραφίες ανεκτίμητης αξίας...

Η Θεσσαλονίκη πριν από το 1912

Εικόνα
Ο Λευκός Πύργος με το περιμετρικό του τείχος στην περίοδο μεταξύ 1889 - 1909.   Οικονομία και κοινωνία (α΄μέρος) Η ταυτότητα της πολύγλωσσης και πολυεθνικής πόλης στην οποία μπήκε ο ελληνικός στρατός το 1912. Η εβραϊκή, μουσουλμανική και ελληνορθόδοξη κοινότητα. Τα εκπαιδευτικά και κοινωφελή τους ιδρύματα. Πνευματική ζωή και Τύπος. Η παραγωγή, η βιομηχανία και οι συντεχνίες. Η οθωμανική περίοδος διήρκεσε για τη Θεσσαλονίκη πέντε πλήρεις αιώνες. Κανένας από αυτούς δεν ήταν όμοιος με κάποιον άλλο. Στο κείμενο που ακολουθεί θα επικεντρώσουμε στα τελευταία χρόνια της οθωμανικής περιόδου και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: Σε ποια πόλη εισήλθε ο ελληνικός στρατός στις 27 Οκτωβρίου 1912; Για το σκοπό αυτόν θα εξετάσουμε τέσσερις πτυχές: Πρώτα τα γεωγραφικά και δημογραφικά δεδομένα, έπειτα την κοινωνία της πόλης, στη συνέχεια την πολιτική κατάσταση και, τέλος, την οικονομία. Τα γεωγραφικά και τα δημογραφικά δεδομένα απαντούν στο ερώτημα πώς ήταν ...

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ 29 λεξικά με τον πλέον εύκολο τρόπο!!!

Εικόνα
Οι συνεργάτες του 24grammata.com, εργάστηκαν μήνες για να σας παρουσιάσουν μια μοναδική συλλογή λεξικών της ελληνικής γλώσσας. Το κατέβασμα δεν προαπαιτεί καμία εγγραφή, εντελώς δωρεάν με ένα απλό κλικ. Νέα ελληνική Ετυμολογικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας εδώ Λεξικό: συνώνυμα και συγγενικά (1931) εδώ Λεξικό της ελληνικής ως ξένης γλώσσας εδώ Αρχαία ελληνική Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών εδώ Κατάλογος ανωμάλων ρημάτων και ονομάτων της Αττικής Διαλέκτου (Λεξικό, 1902) εδώ Λεξικό Ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής εδώ Λογοτεχνία Λεξικό λογοτεχνικών όρων εδώ Λεξικό Σολωμού εδώ

Ελεφαντοστέινα ομοιώματα οκτώσχημων ασπίδων. Άνθεια .16ος – 15ος αι. π.Χ.

Εικόνα
Ελεφαντοστέινα ομοιώματα οκτώσχημων ασπίδων. Διακοσμητικά στοιχεία προσαρμοσμένα σε έπιπλα ή άλλα αντικείμενα.Άνθεια (θολωτός τάφος).16ος – 15ος αι. π.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας Η ΟΚΤΩΣΧΗΜΗ ΑΣΠΙΔΑ Οι τύποι ασπίδας (αποκαλούμενη «σάκος») που χρησιμοποιούνταν από τους πρώιμους δορυφόρους ήταν ο πυργόσχημος ή πυργοειδής και ο οκτώσχημος, αμφότεροι επινοημένοι στη μινωική Κρήτη. Αυτές οι ολόσωμες ασπίδες προστάτευαν τον πολεμιστή από το πηγούνι έως τους αστραγάλους. Φαίνεται πως κατασκευάζονταν από πυκνό πλέγμα κλάδων λυγαριάς το οποίο προσαρμοζόταν σε ισχυρό ξύλινο πλαίσιο. Η αναφερόμενη κατασκευή καλυπτόταν με αλλεπάλληλες επενδύσεις δέρματος βοοειδών και, όπως φαίνεται σε θηραική νωπογραφία αιγοειδών. Η ασπίδα κρέμονταν από τον αριστερό ώμο του πολεμιστή, διαγωνίως, με τελαμώνα (δερμάτινο ιμάντα) και είχε τουλάχιστον μια κεντρική λαβή στο εσωτερικό της. Οι δύο ολόσωμοι τύποι ασπίδας χρησιμοποιούντο παράλληλα κατά τον 16ο αι. π Χ.

Μετάγγιση "θανάτου" δίνει ελπίδα για μια νέα ζωή

Εικόνα
Ζωή μέσω ενός ενδιάμεσου σταδίου θανάτου θα επιχειρήσουν να δώσουν γιατροί σε ασθενείς νοσοκομείου στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, με τη δοκιμή μιας νέας τεχνικής που προσφέρει στους γιατρούς μερικές επιπλέον πολύτιμες ώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά πολυτραυματιών ή ασθενών που χρειάζονται γρήγορο χειρισμό.

Aπίστευτο: Ποτάμι ....στη μέση της ερήμου!

Εικόνα
Αυτόπτες μάρτυρες μιας πρωτοφανούς γέννησης… ποταμιού στη μέση της ερήμου, έγιναν τουρίστες σε μία περιοχή του Ισραήλ!

Δείτε το εσωτερικό του αεροπλάνου του Πούτιν με τους αρχαίους ελληνικούς μαίανδρους

Εικόνα

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ!

Εικόνα
Eχουν ξεσαλώσει όλα τα ΜΜΕ στην Αλβανία και μιλάνε για βασανισμό ,αναφερόμενοι σε ελληνικά δημοσιεύματα και ζητάνε να παρέμβει η αλβανική κυβέρνηση για τον βαρυποινίτη που έσφαζε τον σωφρονιστικό υπάλληλο που παρεμπίπτοντος δεν λέγεται Ιλια Καρελι αλλά το πραγματικό του όνομα είναι Kudret Kume.

ΧΡΥΣΑΦΙ!! ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΝ (χωρίον Ντελήμινι -ΑΙΘΑΙΑ )

Εικόνα
ΧΡΥΣΑΑΦΙ!! ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΝ ΤΙ ΕΙΝΕ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΥΠO ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΝ ΕΠΟΨΙΝ ΤΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΚΟΙ Ἐγράφη πρὸ τριῶν καὶ πλέον ἑβδομάδων εἰς τὰς ἐφημερίδας ἡ εἴδησις ὅτι εἰς τίνας ἀγροὺς παρὰ τὸ χωρίον Ντελήμινι τῆς Μεσσηνίας εὑρίσκεται χρυσὸς εἰς μικρὰ ψήγματα ἀναμεμιγμένα μετὰ χώματος. Εἷς χωρικὸς εἶχεν ἔλθει ἐκ τοῦ χωρίου τούτου εἰς τὰς Ἀθήνας καὶ προσήγαγεν εἰς τὸν καθηγητὴν κ. Μητσόπουλον σακκίδιον πλῆρες χώματος, ἐν τῷ ὁποίῳ περιείχοντο λεπτότατα τεμάχια συρμάτων ἐκ χρυσοῦ, τὰ ὁποῖα εὑρέθησαν μετὰ τὴν γενομένην πλύσιν τοῦ χώματος. Ὁ χρυσὸς, ὅστις περιείχετο ἐν τῷ σακκιδίῳ ἦτο βάρους 1 1)2-2 γραμμαρίων καὶ παρεδόθη τότε εἰς τὸ Ἀρχαιολογικὸν τμῆμα τοῦ ὑπουργείου τῆς Παιδείας, καθόσον ἦτο κατειργασμένος καὶ ἐφαίνετο προερχόμενος ἐξ ἀρχαίων χρυσῶν κοσμημάτων. Ποῦ εὑρίσκεται τὸ χρυσάφι Τὸ ὑπουργεῖον τῶν Ἐσωτερικῶν τότε ἀνέθεσεν εἰς τὸν διακεκριμένον χημικόν μας κ. Π. Ζαλοκώσταν καὶ τὸν ἐν τῷ Πανεπιστημίῳ καθηγητὴν τῆς Γεωλογίας κ. Κ. Μητσόπουλον ὅπως μετα...

Το πορτρέτο του νεογέννητου Σύμπαντος

Εικόνα
Συνδέει τη Γενική Σχετικότητα με την Κβαντομηχανική. Άρθρο του Διονύση Π. Σιμόπουλου, Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου στην kathimerini.gr Στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας το 1915 ο Αϊνστάιν περιέγραψε τη βαρύτητα ως τη παραμόρφωση που προκαλεί η παρουσία της ύλης στην δομή του τετραδιάστατου χωροχρόνου. Οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο κομμάτι ύλης, είτε άτομο είναι αυτό, είτε πλανήτης, είτε άστρο, είτε γαλαξίας, μπορεί και παραμορφώνει την δομή του χωρόχρονου. 

Τα αίτια της κατάρρευσης της Μυκηναϊκής Άνθειας

Εικόνα
Οποιαδήποτε προσπάθεια να ανακατασκευάσει την πορεία των γεγονότων στη μυκηναϊκή ελληνική ηπειρωτική χώρα και κατ επέκταση στην αρχαία Άνθεια τον 13ο και τον 12ο αιώνα π.Χ. και να καθορίσει τις πιθανές αιτίες της καταστροφής των μυκηναϊκών ανακτόρων και της κατάρρευσης του εξαιρετικά συγκεντρωτικού πολιτικού και οικονομικού σύστηματος πάνω στο οποίο είχε δομηθεί η μυκηναϊκή άνθιση, θο πρέπει να βασίζεται σε ένα σωστό και αναλυτικό χρονολόγιο.

Νέο παυσίπονο από το δηλητήριο θαλάσσιου σαλιγκαριού

Εικόνα
  Το δηλητήριο του θαλάσσιου σαλιγκαριού περιέχει εκατοντάδες τοξίνες, οι οποίες για τα ψάρια είναι θανατηφόρες αλλά στον άνθρωπο φαίνεται ότι κάποιες από αυτές παρουσιάζουν αναλγητικές ιδιότητες. Παυσίπονα νέας γενιάς που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ακόμη και από τη μορφίνη, ανέπτυξαν επιστήμονες στην Αυστραλία, χρησιμοποιώντας μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δηλητήριο ενός επικίνδυνου είδους σαλιγκαριού! Η καινοτομία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ, οι οποίοι όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους χρησιμοποίησαν το δηλητήριο από το θαλάσσιο σαλιγκάρι – κώνος, το οποίο σκοτώνει τα θύματά του με αυτό.

Στήνεται το σκηνικό για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Εικόνα
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης εκμεταλλεύονται το απροσδόκητα χαμηλό κόστος δανεισμού για να προχωρήσουν με εκδόσεις ομολόγων και μάλιστα σε ρυθμούς που θυμίζουν τις ημέρες πριν την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Οπως δείχνουν τα πράγματα, συναντούν μάλιστα και ισχυρή ζήτηση, γεγονός που οδηγεί στην... σκέψη ότι στρώνεται ένα έδαφος το οποίο και η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί σύντομα με την δική της έξοδο στις αγορές. Σύμφωνα με την Barclays , όπως αναφέρουν οι Financial Times,στην ευρωζώνη οι οργανισμοί διαχείρισης χρέους των χωρών έχουν ήδη αντλήσει το 29% των συνολικών κεφαλαιακών τους αναγκών του 2014, το υψηλότερο ποσοστό από το 2010.

Μεγαλύτερο χρέος από τον... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν οι χώρες του ΟΟΣΑ!

Εικόνα
Το συνδυασμένο βάρος του χρέους από τις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα ξεπεράσει φέτος τα επίπεδα ρεκόρ που παρατηρήθηκαν στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου , προσθέτοντας πίεση στις κυβερνήσεις, σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ.

Οι ιππόγρυπες της Μυκηναϊκής Άνθειας

Εικόνα
Άνθεια (θολωτός τάφος). 16ος – 15ος αι. π.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας Ο Γρύπας ήταν τέρας της Ελληνικής μυθολογίας. Είχε σώμα λιονταριού ή αλόγου, κεφάλι και φτερά αετού. Επίσης σε μερικές αναπαραστάσεις του φαίνεται πως έχει και ουρά φιδιού. Ο μύθος του θεωρείται ότι προέρχεται από την Μεσοποταμία. Πιθανότατα η γέννηση του μύθου ανάγεται στην εποχή της πρώτης ανακάλυψης απολιθωμάτων δεινοσαύρων από τον προϊστορικό άνθρωπο. Η ράχη του ήταν σκεπασμένη με φτερά και τα νύχια στα λιονταρίσια πόδια του ήταν δυνατά και γαμψά σαν του αετού. Είναι ένα φτερωτό θηρίο με κεφάλι και νύχια αετού και σώμα λιονταριού ή αλόγου.  Ο αρσενικός Γρύπας δεν έχει φτερά σε αντίθεση με το θηλυκό. Στην Εραλδική τέχνη εμφανίζεται δίχως φτερά. Συμβολίζει τον ήλιο, τον ουρανό, το φως της αυγής που γίνεται χρυσαφένιο. Επίσης, συμβολίζει τις δυνάμεις του αετού και του λιονταριού. ‘Όταν εμφανίζεται ως φύλακας θησαυρών σχετίζεται με την επαγρύπνηση και εκδίκηση. Στην Ανατολή ο Γ...

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΟΥΡΙΑ

Εικόνα
Θουριάται δε εκ της πόλεως εν μετεώρω το αρχαίον οικουμένης ές το πεδίον κατελθόντες οικούσιν, ου μην πάντα πασίγε ουδέ την οίκο πόλιν εκλελοίπασιν αλλά και τείχους ερείπια και ιερόν εστί αυτόθι ονομαζόμενον θεού Συρίας την δε εν τω πεδίω πόλιν ποταμός καλούμενος Άρις παρέξεισι.    Παυσανίας Μεσσηνιακά Η λατρεία της Συρίας θεάς κυριαρχούσε στην αρχαία Θουρία την εποχή του Παυσανία.  Στη Συρία η θεά ονομαζόταν Ατάργατις ή Δερκετώ. Ταυτιζόταν με την ‘ Ηρα ή την Αφροδίτη Ασσυρία.  Το λατρευτικό της κέντρο ήταν η πόλη, που οι Σύριοι αποκαλούσαν «Mabog ή Maambuki» και οι Μακεδόνες Βαμβύκη. Ήταν κτισμένη στη δεξιά όχθη του Άνω Ευφράτη στη βόρεια Συρία (Αραμαία), επάνω στον κύριο εμπορικό δρόμο, που συνέδεε την Αντιόχεια με τη Μεσοποταμία. Μετά την αναδιοργάνωση του ιερού της από τους Σελευκίδες (γύρω στο 300 π.Χ.) μετονομάστηκε σε Ιεράπολη. Προτομή της Συρίας Θεάς σε έντονο ανάγλυφο σε λευκό ογκόλιθο. Έχει κυματιστά μαλλιά όπως το νερό , τεράστια μ...

Παρουσιάζουν τον Ομηρο ως Τούρκο ποιητή

Εικόνα
  Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει το δελτίο Τύπου για την παράσταση με θέμα την Τροία που θα παρουσιάσει η τουρκική ομάδα «Fire of Anatolia» στο φεστιβάλ της «Πολιτιστικής Ανοιξης» στο Μπαχρέιν, καθώς σε αυτό περιγράφεται ο Ελληνας ποιητής Ομηρος, ως Τούρκος, που γεννήθηκε στη Σμύρνη.

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από Τουρκία: Tα πρακτικά της σύσκεψης για εισβολή στην Συρία - Πώς έστησαν νέα "Βαριοπούλα" (vid)

Εικόνα
  Ενα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο προϊόν υποκλοπής του περιεχομένου της σύσκεψης μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu , του αρχηγού της ΜΙΤ Hakan Fidan του υφυπουργού Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu και του αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Yaşar Güler, παρουσιάζει το defencenet.gr. Και το χαρακτηρίζουμε "συγκλονιστικό" γιατί αν βγάλεις την λέξη "Συρία" και την αντικαταστήσεις με την λέξη "Ελλάδα" έχουμε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης, ενέργειας και προσδοκώμενου αποτελέσματος από την πλευρά της Τουρκίας σε μία εισβολή κατά της χώρας μας

Σε νέα περιοχή στρέφονται οι έρευνες για το χαμένο boeing

Εικόνα
Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εγκαταλείπουν την περιοχή στην οποία διεξήγαγαν μέχρι χθες τις... έρευνες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό και στρέφονται σε νέα περιοχή τουλάχιστον 1.000 χλμ. βορειότερα, ακολουθώντας μία νέα ανάλυση της πορείας της πτήσης.

Τσογλάνι: Η πραγματική έννοια της λέξης !!

Εικόνα
Επειδή χρησιμοποιείται από πολλούς και σε διάφορες περιπτώσεις η λέξη "τσογλάν" ή "τσογλάνι", να εξηγήσουμε την ιστορία της λέξης, που πράγματι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. H λέξη προέρχεται από την τουρκική  " içoğlan ", που σημαίνει "εσωτερικό παιδί" και χρησιμοποιούνταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τα παιδιά που προέρχονταν συνήθως από το παιδομάζωμα και ζούσαν στο εσωτερικό του παλατιού του σουλτάνου, ανάμεσα στα οποία ο Οθωμανός ανώτατος αξιωματούχος επέλεγε κάθε φορά τους ευνοούμενούς τους.

Ο αρχαιολογικός θησαυρός της Θεσσαλονίκης

Εικόνα
12 ·                                   

Το πρώτο «δώρο» του ΔΝΤ στους Ουκρανούς: Αυξάνεται πάνω από 50% η τιμή του φυσικού αερίου

Εικόνα
  Προ των πυλών είναι οι πρώτες δυσάρεστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ουκρανών από τη ρήξη των σχέσεων με τη Ρωσία, καθως η κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ανακοίνωσε αύξηση άνω του 50% στην τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς χρήστες, έπειτα από σχετική απαίτηση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη Naftogaz η αύξηση  αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου  και θα ακολουθήσουν  περαιτέρω αυξήσεις βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Μηχανή του Χρόνου: Η τελευταία παλλακίδα της Κίνας. Το 15χρονο κορίτσι που διάλεξαν για τον "τελευταίο αυτοκράτορα", που αντιμετώπιζε σεξουαλικά προβλήματα

Εικόνα
  Ποια είναι η ιστορία της τελευταίας παλλακίδας του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας. Πώς περιέγραψε η ίδια την εμπειρία της Το 1931 οι Ιάπωνες εισέβαλαν στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Κίνας, τη Μαντζουρία και όρισαν ως μονάρχη – αυτοκράτορα τον Pu Yi, της δυναστείας Qing, τον οποίο έλεγχαν. Το 1943, η αυτοκράτειρα Wang Rong, ήταν εθισμένη στο όπιο. Η πρώτη του παλλακίδα τον είχε χωρίσει, ενώ η δεύτερη είχε πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Δικαιοσύνη ερευνά κατασκοπεία και απάτη με βιτρίνα δορυφόρους

Εικόνα
Πραγματικά, με μεγάλη μας χαρά διαπιστώνουμε πως τον τελευταίο χρόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη έπιασε και ακολουθεί την άκρη του νήματος διερευνώντας... υποθέσεις που "φρέναραν" την Ελλάδα στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών και πληροφοριών ή και άλλες οι οποίες αφορούσαν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας με υποκλοπή άκρως απορρήτων πληροφοριών ανώτατου επιπέδου (μόνο για τον πρωθυπουργό).

Υποκρισία Νταβούτογλου: Η Κριμαία δεν είναι Κύπρος

Εικόνα
                                                                                                                    Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Του Νίκου Χειλαδάκη/briefingnews.gr Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα, Sabah και σ...