Θα ακούσει το Ισραήλ τους προφήτες του;


Ιωάννινα 1945. Επιστρέφοντας από το Άουσβιτς, ένας επιζών του Ολοκαυτώματος, όταν έφτασε στο σπίτι του, βρήκε άλλους εγκατεστημένους σε αυτό. Η υποδοχή του από πλευράς του νέου “ιδιοκτήτη” ήταν: «να ο φούρνος· πάρε δρόμο, λοιπόν, γιατί ό,τι γλίτωσες στα στρατόπεδα, θα το πάθεις εδώ». Παρόμοιες ή ισοδύναμες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Στην Πολωνία μάλιστα υπήρξε και πογκρόμ, έναν χρόνο μετά την απελευθέρωση του Άουσβιτς.

Πουθενά δεν ήταν επιθυμητοί οι Εβραίοι, ούτε καν στις ΗΠΑ. Τότε το ρεύμα “επιστροφής” στη γη του βιβλικού Ισραήλ, που ήδη υπήρχε από τον προηγούμενο αιώνα, πήρε μαζικές διαστάσεις, παρά τη βρετανική απαγόρευση. Αδιαφορώντας για τον επικοινωνιακό διαγωνισμό της φρίκης και του αίματος, όπου ο καθένας θέλει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο θύμα, αναφέρω το επεισόδιο όσο πιο ψυχρά γίνεται, ως δηλωτικό δύο συχνά παραλειπόμενων παραμέτρων που αφορούν το κράτος του Ισραήλ.

περισσότερα  https://slpress.gr/diethni/tha-akoysoyn-oi-evraioi-toys-profites-toys/?fbclid=IwAR1Y-d4k0ZZ2vGehRaBljjWlUeYXBsAHvFITFap3nyewKsSqfu5UWR16wks

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»