Εγκλήματα πολέμου: Χτυπήματα σε νοσοκομεία. Αυτοί που τώρα δήθεν εξοργίζονται κάποτε έκαναν τα ίδια και είναι έτοιμοι να τα επαναλάβουν

copyright Ap Photos
copyright Ap Photos

Εξοργίστηκαν από το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας οι Μεγάλοι, λέει… Και ξέχασαν οι αναιδείς και τα δικά τους αίσχη. Στη Μέση Ανατολή ετοιμόρροπο παρόν και ματωμένο μέλλον.

Ένα χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα· οι νεκροί ακόμα καταμετρούνται (άλλοι κάνουν λόγο για 250, άλλοι για 300 και κάποιοι μιλούν για πάνω από 400) και αστραπιαία αφυπνίστηκε ο φαρισαϊσμός αιώνων που τυλίγει τις αποκαλούμενες Μεγάλες Δυνάμεις, ο φαρισαϊσμός και η άφατη υποκρισία, που ρυθμίζουν τις αντιδράσεις εκείνων που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου. Τυχοδιωκτισμοί διαφόρων αποχρώσεων..

Εξανέστησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λέει· η Μόσχα εξοργίστηκε και οι κατ' επίφαση ειρηνοποιοί, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ένιωσε «φρίκη» και «καταδίκασε σθεναρά».

Η λαχανιασμένη Ιστορία στάθηκε να ξαποστάσει και να θυμηθεί: μα πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο; Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν βομβαρδίσει νοσοκομείο; Η Ρωσία; Και ακολούθησαν κι άλλοι: η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία («απεχθές έγκλημα που διέπραξαν οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής»), η Ιορδανία και άλλοι πολλοί. Όλοι έχουν βουτηχτεί μέχρι το λαιμό σε εγκλήματα πολέμου και όλοι φωνάζουν τώρα.

Στον τρεκλίζοντα από τα χρόνια πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάτι ψιθύρισαν, κάτι άκουσε και με κάμποση προσπάθεια κατάφερε να συντάξει μια δήλωση που πάνω κάτω έλεγε: «Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά»… Ένα γρήγορο ξέπλυμα στους Ισραηλινούς και η λάσπη στους Παλαιστινίους· το είπε ξεκάθαρα ο Πλανητάρχης! Και συμπλήρωσε ό,τι του είπαν να πει: «Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας»!
Χτυπάτε, χτυπάτε εσείς κι αφήστε να κλαίμε εμείς…

Χτυπήματα σε νοσοκομεία και δομές Υγείας κατά τη διάρκεια πολέμων. Αμέτρητα. Από σχεδόν όλους! Ουδείς αναμάρτητος. Κι αυτοί που τώρα εκπλήσσονται και εξανίστανται και οι άλλοι που σιωπούν, όλοι έχουν λερώσει τα χέρια τους με ζεστό αίμα αμάχων. Για να θυμηθούμε περιστατικά που προσπαθεί να ξεχάσει ο χρόνος

Το 1935 και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος στο κατώφλι της Γης. Νοσοκομείο του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού καταστράφηκε από αεροπορική επιδρομή της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη Ντόλο της Αιθιοπίας· σκοτώθηκαν κάπου 30 άνθρωποι, κυρίως Αιθίοπες. Η επίθεση ήταν μέρος ιταλικών αντιποίνων για την εκτέλεση Ιταλού αιχμαλώτου πολέμου από αιθιοπικά στρατεύματα. «Έναν σκοτώσατε; Θα σας ισοπεδώσουμε»!

Και ας μην καταπιαστούμε με τον πόλεμο των Ναζί. Ποια νοσοκομεία και ποιοι ασθενείς; Τότε τους αρρώστους, τους πετούσαν από τα παράθυρα των νοσοκομείων! Σιγά μην σταματούσαν μποστά σε σημαίες με τον ερυθρό σταυρό...

Ποιος θυμάται το Βελιγράδι;
Ποιος θυμάται το Βελιγράδι;
Οι έξυπνες βόμβες και οι ανόητοι του ΝΑΤΟ 

Στις 20 Μαΐου του 1999, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν νοσοκομειακό συγκρότημα στο Βελιγράδι χτυπήθηκε από (έξυπνο) πύραυλο του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια σφοδρών αεροπορικών επιδρομών. Ανάμεσα σε άλλα κτήρια γκρεμίστηκε η χειρουργική μονάδα και η νευρολογική κλινική του νοσοκομείου. Οι διασώστες, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, διέσωσαν βρέφη και εγκύους από το μαιευτήριο.
Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμι Σι αναγνώρισε ότι μία από τις βόμβες που κατευθύνονταν με λέιζερ είχε χάσει το δρόμο της πάνω από το Βελιγράδι και χτύπησε ένα κτίριο περίπου 450 μέτρα μακριά από τον επιδιωκόμενο στόχο. «Δεν γνωρίζω ακόμη τις λεπτομέρειες αυτού του περιστατικού. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ιδέα πως το ΝΑΤΟ θα εκτόξευε σκόπιμα τρεις πυραύλους σε ένα νοσοκομείο είναι εντελώς λανθασμένη» είπε και χαμογέλασε με αυταρέσκεια.

«Συγγνώμη κάναμε λάθος...»

Στις 3 Οκτωβρίου του 2015, ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος AC-130U της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών επιτέθηκε σε νοσοκομειακή μονάδα της επαρχίας Κουντούζ στο Αφγανιστάν, που λειτουργούσε από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Απολογισμός: 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδίκασαν το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το σκόπιμη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και έγκλημα πολέμου.

Τα λάθη των Μεγάλων τα πληρώνουν οι μικροί, συνήθως. /copyright Ap Photos
Τα λάθη των Μεγάλων τα πληρώνουν οι μικροί, συνήθως. /copyright Ap Photos
Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών, αρχικά δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε για να υπερασπιστεί τις επίγειες δυνάμεις των Αμερικανών. Αργότερα, ο διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Κάμπελ, είπε ότι η αεροπορική επιδρομή ζητήθηκε από αφγανικές δυνάμεις που είχαν δεχτεί πυρά από τους Ταλιμπάν και τέλος, ο Κάμπελ «ομολόγησε» ότι η αεροπορική επιδρομή ήταν απόφαση των ΗΠΑ και δεν ζητήθηκε από τους Αφγανούς· παραδέχτηκε δε ότι η επίθεση ήταν «ένα λάθος» και συμπλήρωσε… με το χέρι στην καρδία: «Δεν θα στοχεύαμε ποτέ σκόπιμα μια προστατευόμενη ιατρική εγκατάσταση»… Ποτέ ποτέ!

Όταν οι Σαουδάραβες στόχευαν ασθενείς... 

Το 2015 άρχισε στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σε μια προσπάθεια να επηρεαστεί η έκβαση του εμφυλίου πολέμου στη χώρα. Η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής συνασπισμού εννέα αραβικών κρατών, άρχισε να βομβαρδίζει τη γειτονική Υεμένη. Περισσότερες από 130 εγκαταστάσεις Υγείας καταστράφηκαν από αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού, ανάμεσά τους δημόσια νοσοκομεία που στελεχώνονταν ή υποστηρίζονταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Ο ΟΗΕ (πάντα ετοιμόλογος και αυστηρός…) κατηγόρησε τον Αραβικό Συνασπισμό για «πλήρη περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής». Και οι Άραβες ταράχτηκαν πολύ και οι δεκάδες νεκροί των νοσοκομείων ησύχασαν πια στα ταφικά τους ερείπια.

Και οι Ρώσοι ίδιοι μακελάρηδες

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής του 2022 στην Ουκρανία, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένως χτυπήσει ουκρανικές ιατρικές εγκαταστάσεις και νοσοκομεία. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 703 επιθέσεις σε ουκρανικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2022, με 144 τέτοιες εγκαταστάσεις να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2023, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε 1147 επιθέσεις σε δομές υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία.

Κανένας σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο. /copyright Ap Photos
Κανένας σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο. /copyright Ap Photos
Μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 21 Μαρτίου 2022, 64 ιατρικές εγκαταστάσεις και το προσωπικό τους έγιναν στόχος των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι εγκαταστάσεις βομβαρδίζονταν με ρυθμό δύο έως τρεις την ημέρα, προκαλώντας δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς.
Στις 9 Μαρτίου του 2022, η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε το «Μαιευτήριο Νο 3», ένα νοσοκομειακό συγκρότημα που λειτουργούσε και ως νοσοκομείο παίδων, αλλά και ως μαιευτήριο στη Μαριούπολη, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα παιδί και τραυματίζοντας τουλάχιστον 16. Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν επίσημα ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου δικαιολογείται από την - υποτιθέμενη - παρουσία ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Μαιευτήριο Νο 1 της Μαριούπολης…
Επίσης στις 23 Νοεμβρίου από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις καταστράφηκε μαιευτήριο στη Ζαπορίζια, σκοτώνοντας ένα νεογέννητο.

Ρώσοι και στη Συρία!

Κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου , οι ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις διεξήγαγαν εκστρατεία που επικεντρώθηκε στην καταστροφή νοσοκομείων και ιατρικών εγκαταστάσεων σε περιοχές που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης. Ρώσοι και Σύροι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένως αρνηθεί ότι στόχευσαν σκόπιμα ιατρικές εγκαταστάσεις. Οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισαν τις επιθέσεις συστηματικές. Οι Γιατροί του Κόσμου εκτιμούν ότι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις δέχθηκαν επίθεση πάνω από 300 φορές μεταξύ Μαρτίου 2011 και Αυγούστου 2015, με το 90% των επιθέσεων να διεξάγονται από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Νοσοκομεία στο Χαλέπι δέχθηκαν πολλές επιθέσεις. Πριν από τον Μάρτιο του 2016, περισσότερα από έξι νοσοκομεία βομβαρδίστηκαν στο Κυβερνείο του Χαλεπίου. Τον Απρίλιο του 2016, πάνω από 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρωσική αεροπορική επιδρομή έπληξε νοσοκομείο. Μέχρι το τέλος του μήνα, έξι νοσοκομεία στο Χαλέπι είχαν καταστραφεί. Οι επιθέσεις στα νοσοκομεία δεν περιορίστηκαν στο Χαλέπι. Τον Οκτώβριο του 2015, ένα ρωσικό αεροσκάφος επιτέθηκε σε ιατρικές εγκαταστάσεις που λειτουργούσε η Συροαμερικανική Ιατρική Εταιρεία στην πόλη Σαρμίν.Τον Φεβρουάριο του 2016, ένα νοσοκομείο παίδων χτυπήθηκε στο Αζάζ. Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι στόχευσαν τις υποδομές του Iσλαμικού Κράτους.

Εγκλήματα πολέμου...
Εγκλήματα πολέμου...
Τον Οκτώβριο του 2019, οι New York Times δημοσίευσαν ένα ρεπορτάζ που αποκάλυπτε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σκόπιμα τέσσερα νοσοκομεία στην επαρχία Ιντλίμπ που ελεγχόταν από την Αντιπολίτευση τον Μάιο του 2019. Στη Συρία, έχουν καταγραφεί επίσημα τουλάχιστον 583 επιθέσεις σε νοσοκομειακές μονάδες από το 2011 έως τον Οκτώβριο του 2019. Οι 266 από αυτές με την αρωγή της Ρωσίας Τουλάχιστον 916 ιατροί σκοτώθηκαν από το 2011! Αυτά…

Πικρίζουν οι εικόνες το βλέμμα και άρχισε να κουράζει το ψεύτικο πρόσωπο των δυνατών. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί στους καπνούς του πολέμου στην Παλαιστίνη και ο πόλεμος της παραπληροφόρησης – αβολίδωτες δικαιολογίες - αποπροσανατολίζει μυαλά και συνειδήσεις. Κι ο Θάνατος επιχαίρει!

https://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»