Σφοδρή τουρκική επίθεση στον Τ. Πάιατ: "Μπήκες στο κόκπιτ F-16 και πήρες μέρος σε άσκηση που στρέφεται εναντίον μας" (βίντεο)


“Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τ. Πάιατ μπήκε στο πιλοτήριο ενός F-16 που συμμετέχει στην άσκηση “Ηνίοχος” αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ μιλώντας για “σκάνδαλο” ενώ εξαπολύουν επίθεση στις ΗΠΑ για την κίνηση αυτή!

Ο “Ηνίοχος” έχει εξοργίσει την Άγκυρα καθώς διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, από τον Έβρο και τη Λήμνο έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Ειδική αναφορά κάνουν οι Τούρκοι στο περίφημο “Elephant Walk” το οποίο τους τρόμαξε.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο το γιατί.

“Σκάνδαλο η κίνηση Πάιατ”

«Χολή» για την άσκηση «Ηνίοχος 21» στάζουν οι Τούρκοι και κατηγορούν την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται στην διακρατική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, και στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Γαλλία , ΗΠΑ, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καναδάς, Ισπανία και Κύπρος, την οποία χαρακτηρίζει «προκλητική», κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι παρουσιάζει την Τουρκία ως στόχο στα σενάρια της άσκησης.

Τι γράφουν οι Τούρκοι

Ο πρέσβης Πάιατ, φίλος των Ελλήνων, δημοσίευσε σκανδαλώδεις φωτογραφίες και μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter… Έ

λληνες και Αμερικανοί διεξήγαγαν κοινές ασκήσεις, στις οποίες συμμετείχε και το αεροπλανοφόρο, για να εκφοβίσουν την Τουρκία».

Για να καταλήξει στη γνωστή τουρκική προπαγάνδα ότι όλοι μισούν την Τουρκία:

«Με τις εντάσεις να κλιμακώνονται στην ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2020, οι αντιτουρκικές χώρες συμμαχούν με την Ελλάδα.

Σε μία κούρσα εξοπλισμών η Ελλάδα απέκτησε αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία, ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες F-35, έφερε μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ και τελικά υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ».

Στην ίδια γραμμή και το A Haber γράφει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα αυξάνεται μέρα με τη μέρα και ότι δεν λένε κουβέντα για τις προκλήσεις της Ελλάδας αλλά συμμετέχουν στις ελληνικές πολεμικές ιαχές, αναφερόμενο στη συμμετοχή των ΗΠΑ στον «Ηνίοχο 21»!

Μιλάνε δε για την… επιθετική πολιτική του Νίκου Δένδια, που απλά είπε δημοσίως τα αυτονόητα στον Τσαβούσογλου!

«Σκανδαλώδη πόζα στο πιλοτήριο»

Παράλληλα η εφημερίδα, με τίτλο : «Σκανδαλώδη πόζα στο πιλοτήριο», επιτίθεται στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ, λόγω της φωτογραφίας που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εικονίζοντάς τον μέσα σε πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους F-16 στο πλαίσιο της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Ηνίοχος 21».

«Στη διάρκεια της ημέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊατ δίπλα του

Φορώντας ένα τζάκετ της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Μητσοτάκης μίλησε μπροστά από τα γαλλικά Ραφάλ, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ ανήρτησε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα» αναφέρει συγκεκριμένα η Μιλιέτ.

Η δήλωση Πάιατ που τους “πάγωσε”

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτήρισε «φιλέλληνα» τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι με περηφάνια οι ΗΠΑ συμμετέχουν, με την Ελλάδα και άλλες 6 χώρες, στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», «αναδεικνύοντας τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη».

Ο πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ευχαριστώ τις αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που μου έδειξαν την εκπληκτική θέα στην Ελλάδα από το πιλοτήριο ενός F-16!

Είμαστε υπερήφανοι για την Ελλάδα και τις 6 άλλες χώρες στην άσκηση Ηνίοχος 21, προβάλλοντας έτσι τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και την αναπτυσσόμενη αμυντική μας συνεργασία που συνεχίζει να φτάνει σε νέα ύψη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ συνόδευσε την ανάρτηση με τις σχετικές φωτογραφίες.

https://warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!