Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπόσχεται ανοικοδόμηση νέας εκκλησίας

Αύγουστος 31, 2015.
Μετά από το κύμα  διεθνών διαμαρτυριών και πιέσεων προς την αλβανική κυβέρνηση, για την κατεδάφιση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προέβη σε δηλώσεις αναφέροντας ότι η εκκλησία θα ανοικοδομηθεί εκ νέου, αλλά συγχρόνως τόνισε προς την Ελλάδα,   ότι «καμία γειτονική χώρα, δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του αλβανικού κράτους».

«Οι σχέσεις μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πολύ καλές και θα παραμείνουν πολύ καλές. Δυστυχώς υπήρξε  μια παρεξήγηση εκ μέρους της – και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω-  και για αυτό έγινε κατάχρηση από ‘άλλους’. 
Ωστόσο υπάρχει μια καλή ευκαιρία για να καταστεί σαφές, ότι οι λατρευτικοί χώροι των Ορθοδόξων ανήκουν στους πιστούς και κανένα γειτονικό κράτος δεν έχει δικαίωμα πάνω σε αυτούς. Οι Ορθόδοξοι Αλβανοί, δεν είναι Έλληνες, είναι Αλβανοί. Οι όποιες παρεμβάσεις (από άλλη χώρα) έχουν τελειώσει στις 23 Ιουνίου του 2013 (όταν νίκησε στις αλβανικές εκλογές), είπε ο Ράμα.
Σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, έχει, ήδη, ληφθεί μέριμνα για να αποκατάσταση του ιερού ναού.
Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας δόλος για να καταστρέψουν μια εκκλησία.
«Σήμερα υπάρχουν 38 εκκλησίες στις Δρυμάδες», είπε ο Ράμα και συνέχισε «Εάν πρέπει να γίνουν 39 ή 40 ή 45, σύμφωνα με τις ανάγκες του Ορθόδοξου κλήρου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο δήμαρχος της Χιμάρας το έχει πει ξεκάθαρα δεν υπάρχει πρόβλημα για αυτό», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
--
               
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!