Στην Ειδομένη θα μεταφερθούν οι 2.000 μετανάστες από την Κω

 
Στην Ειδομένη θα μεταφερθούν οι 2.000 μετανάστες από την Κω
 
Θεσσαλονίκη
Δέκα λεωφορεία από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» θα περιμένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τους περίπου 2.000 πρόσφυγες που αναχώρησαν το πρωί από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναμένονται να καταπλεύσουν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΤΕΛ Χρήστος Λιούπας, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν σταδιακά τους πρόσφυγες στον υπεραστικό σταθμό απ' όπου, στη συνέχεια, θα αναχωρούν, με έκτακτα δρομολόγια, για την Ειδομένη.

«Ανά τέταρτο θα αναχωρούν, από τον υπεραστικό σταθμό, λεωφορεία για την Ειδομένη προκειμένου οι πρόσφυγες, πληρώνοντας το εισιτήριο των 10 ευρώ, να συνεχίσουν το ταξίδι τους διασχίζοντας τα σύνορα» ανέφερε ο κ. Λιούπας.

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες με την αύξηση των προσφύγων, σημείωσε ότι καθημερινά πλέον υπάρχουν περίπου 15 έκτακτα δρομολόγια για την Ειδομένη που ξεκινούν από τις 6.30 το πρωί και είναι όλα υπερπλήρη (σ.σ. είναι χωρητικότητας 50 ατόμων).

Πάντως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα της μεταφοράς των προσφύγων, όπως ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την κ. Γούλα, η διοίκηση του Δήμου αιφνιδιάστηκε από τη μεταφορά των περίπου 2.000 προσφύγων από τη Συρία στην πόλη, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση από την κυβέρνηση, ωστόσο θα συμμετέχουν στις συσκέψεις των αρμόδιων για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 534 μετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε 14 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο. Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου και της Κω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!