Διάβημα του υπ. Εξωτερικών προς την ΠΓΔΜ για τις προκλήσεις Μιλόσοσκι

Το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη προβεί σε διάβημα προς το αντίστοιχο υπουργείο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία της Αθήνας για την ενέργεια του Αντόνιο Μιλόσοσκι να μιλήσει σε εκδήλωση στον Καναδά με φόντο έναν χάρτη που περιελάμβανε εδάφη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Παράλληλα όμως στην Αθήνα, συντηρήθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου και του υπουργείου Εξωτερικών με επίκεντρο τους χειρισμούς στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει ότι προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες χωρίς χωρίς δημοσιότητα, ενώ χθες επανήλθε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία υπερβάλλει, επισημαίνοντας ότι κανένα ΜΜΕ του Καναδά δεν έδωσε την παραμικρή δημοσιότητα στην ενέργεια του αντιπροέδρου της βουλής της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Κουμουτσάκος ανταπαντώντας τονίζει ότι «η απάντηση - υπεκφυγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι "πράττει τα δέοντα χωρίς τυμπανοκρουσίες" προφανώς δεν συνιστά ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί.                          http://www.kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!