Αυτή θα είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση


Αυτή θα είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση: ΥΠΕΞ ο Μολυβιάτης, Εσωτερικών ο Μανιτάκης

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση αρχίζουν να διαρρέουν σιγά -σιγά καθώς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών πλησιάζει στο τέλος της και αποβαίνει άκαρπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αντίστοιχα, Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μολυβιάτης υπήρξε ο εξ' απορρήτων του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν ήταν Πρωθουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διετέλεσε επίσης και δύο φορές ΥΠΕΞ. Μία επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και μία στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου
.Ο κ.Μανιτάκης είχε οριστεί Υπουργός Εσωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμένου, πριν τις εκλογές του 2012 και αμέσως μετά ορκίστηκε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τέλος, αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή Πρωθυπουργός η νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και θα είναι η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας. Η ορκωμοσία της θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν μπορεί να ορκιστεί και Πέμπτη βράδυ, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας παραδίδεται και η τρίτη διερευνητική εντολή.
Την πληροφορία για τον Πέτρο Μολυβιάτη ανέφερε μέσω Twitter ο Πέτρος Κουμουτσάκος, στενός συνεργάτης του.

Για την καρέκλα, του ΥΠΟΙΚ μετά τις πληροφορίες ότι αρνούνται – για διαφορετικούς λόγους – ο νυν υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης έχουν πέσει άλλα ονόματα στο τραπέζι.
Από στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προτείνονται ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, αλλά και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος φέρεται να συγκεντρώνει την έγκριση και μικρότερων κομμάτων.
Για την θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ακούγεται το όνομα του κ. Γιάννη Γιάγκου, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ για εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!