Εισέβαλαν στο γήπεδο οι Αλβανοί στον αγώνα με την Ιταλία

Αλβανοί οπαδοί προκάλεσαν εκ νέου. Στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ιταλία (1-0 οι Ιταλοί) στο "Λουίτζι Φεράρις", όπου οι 21.000 (!) από τους 31.000 θεατές ήταν υποστηρικτές της ομάδας του Τζιάνι ντε Μπιάσι, η κατάσταση "μύριζε" μπαρούτι πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μάλιστα, Αλβανοί φίλαθλοι εισέβαλαν τρεις φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας σημαίες της χώρας, ενώ άλλοι φόρεσαν μπλούζες με την απεικόνιση της "Μεγάλης Αλβανίας", με το μήνυμα "αυτόχθονες".


Οι παίκτες της ομάδας βέβαια δεν φάνηκαν να δυσανασχετούν, το αντίθετο μάλιστα, μιας και ο αρχηγός, Λορίκ Τσάνα υπέγραψε σε μια σημαία και φίλησε έναν εισβολέα για την κίνησή του.

Μαζί του και ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Άντι Λίλα, ο οποίος όπως φαίνεται στο παρακάτω VIDEO τον αγκάλιασε και τον χειροκρότησε πριν του δείξει το δρόμο προς την έξοδο. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο παίκτης των Ιωαννίνων εμπλέκεται σε επεισόδια μιας και ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν πάνω στον Μίτροβιτς για να πάρει τη σημαία της "μεγάλης" Αλβανίας που εμφανίστηκε στο γήπεδο του Βελιγραδίου πριν ένα μήνα, κρεμασμένη σε ελικοπτεράκι.

Στις κερκίδες αναρτήθηκαν πανό με έντονα εθνικιστικά μηνύματα όπως "Ο αλβανικός λαός είναι γείτονας με τον λαό της Λιγούριας", "Πλατινί, ιδιοκτησία της Gazprom", "Ήρθαμε με καράβι και τώρα έχουμε στόλο".
Ενώ ένα από αυτά έγραφε "Είμαι πάλι εδώ για όσους με μισούν. Πιο δυνατός από ποτέ", μαζί με την ημερομηνία 14/10/2014, όταν και έγιναν τα επεισόδια με την Σερβία.
Θυμίζουμε πως η UEFA είχε τιμωρήσει τότε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας με πρόστιμο 100.000 ευρώ και είχε δώσει το ματς στα χαρτιά με 3-0 στη Σερβία.
Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει τώρα και τι τιμωρίες θα προκύψουν, καθώς η UEFA είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε τέτοιου είδους θέματα.

contra.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!