Γαλλία: Συμβολική ψηφοφορία για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους

Picture 0 for Γαλλία: Συμβολική ψηφοφορία για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους
 
Συμβολικής σημασίας ψηφοφορίες θα διεξαχθούν σχετικά με το αν η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος
Συμβολικής σημασίας ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στα τέλη αυτού του μήνα και στις αρχές Δεκεμβρίου σχετικά με το αν η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος.
Το σχέδιο ψηφίσματος, που θα κατατεθεί προς συζήτηση σε δύο συνεδριάσεις, στην Εθνοσυνέλευση (28η Νοεμβρίου) και στη Γερουσία (11η Δεκεμβρίου) και προώθησαν το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Αριστερό Μέτωπο, θα ζητά από τη γαλλική κυβέρνηση να «χρησιμοποιήσει την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού Κράτους ως ένα εργαλείο προκειμένου να επιτευχθεί η οριστική επίλυση της διένεξης».



Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι Γάλλοι βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου αυτού, που δεν είναι νομικά δεσμευτικό για την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν προέβη σε συγκεκριμένο σχόλιο για την ψηφοφορία, ωστόσο επανέλαβε ότι είναι επείγουσα η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν σε λύση και να εγκαθιδρυθεί παλαιστινιακό Κράτος.

«Η Γαλλία παραμένει προσηλωμένη στη λύση των δύο Κρατών» είπε ο εκπρόσωπος τύπου Ρομάν Ναντάλ σε μια τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Η λύση αυτή συνεπάγεται ότι θα υπάρξει αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού Κράτους από τη Γαλλία» τόνισε ο ίδιος.                                       http://www.voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!