ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ- Επιστροφή στο...1912: Ένστολοι Τούρκοι(;) αξιωματικοί προσευχήθηκαν στο Τζαμί της Ελασσόνας


 Μετά από έναν αιώνα οι κάτοικοι της Ελασσόνας είδαν ένστολους Μουσουλμάνους (Τούρκους;) αξιωματικούς (!) να προσέρχονται στο αναστυλωμένο από Τούρκο μηχανικό Τζαμι της πόλης και να προσεύχονται δημοσίως!
102 χρόνια μετά την μάχη του Σαραντάπορου Τούρκοι Αξιωματικοί επιστρέφουν στην Ελασσόνα; …Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΕΚΔΟΣΗ¨ που αναδημοσιεύουν τοπικά μέσα και εφημερίδες άπο την γύρω περιοχή που αν και σκλαβωμένες το 1912 έστειλαν στρατό και εθελοντές να απελευθερώσουν την Σκλάβα Ελασσόνα το καμάρι της Λάρισας, Μουσουλμάνοι (Τούρκοι ;) επέστρεψαν για προσευχή στο Τζαμί της πόλης 
Με έκπληξη οι κάτοικοι της Ελασσόνας αντίκρυσαν Μουσουλμάνους ένστολους μαζί με τους Ιμάμηδες να παρκάρουν τα οχήματα τους και να προσεύχονται στο Τέμενος της Ελασσόνας το Ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΕΚΔΟΣΗ της Ελασσόνας που αναδημοσιεύεται απο την εφημερίδα των Τρικάλων «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», είναι αποκαλυπτικό !  
Κανείς δεν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί,εάν ήταν Τούρκοι, ή εάν είχαν πάρει άδεια για την κίνησή τους αυτή, και από ποιον την πήραν. Όμως έχουμε να προσθέσουμε τα εξής.Το Τζαμί της Ελασόνας ανακαινίσθηκε με κόστος 180 εκατομμυρίων δραχμών, καθώς ήταν ένα εκ των οκτώ Τζαμιών που έιχε απαιτήσει η Τουρκία να αναστηλωθούν. Η αναστήλωση έγινε μάλιστα υπό την επίβλεψη Τούρκου μηχανικού.
Συνεπώς η παρουσία ένστολων Μουσουλμάνων αστυνομικών προκαλεί συνειρμούς και ότι δεν πρόκειται περί τυχαίου γεγονότος. Όπως έλεγε και ο συγγραφέας ιστοριών Νουάρ Ρεξ Στάουτ "η σύμπτωση είναι μια λέξη που υπάρχει μόνο στα λεξικά".
Φυσικά απαιτείται από τους αρμόδιους μια απάντηση, καθώς δεν πιστεύουμε ότι αν ένας Έλληνας αξιωματικός περπατούσε με τη στολή του στην Τουρκία για να πάει να προσευχηθεί σε κάποια Ορθόδοξη εκκλησία στην Πόλη, οι Τούρκοι θα έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια.
Αξιωματικός με στολή που προσεύχεται στον οίκο λατρείας της θρησκείας του (θεμιτό να πιστεύει κάποιος στην θρησκεία του) σε ξένη αλλόθρησκη χώρα υποδηλώνει χώρα υπό κατοχή. Να απαντηθεί από τους αρμόδιους τι συνέβει και γιατί. Ακολουθεί το δημοσίευμα.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!