Αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King: Στην Αμφίπολη έχει βρεθεί το μονόγραμμα του Μ. Αλεξάνδρου -Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη


Αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King: Στην Αμφίπολη έχει βρεθεί το μονόγραμμα το
Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Dorothy King, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο αναφερόμενη στην Αμφίπολη και τις ανασκαφές στο λόφο Καστά επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της εύρεσης επιγραφών στον τάφο, επισημαίνοντας ότι βρέθηκαν στον περίβολο του μεγάλου Τύμβου.

Συγκεκριμένα η King, όπως αναφέρει και το xronometro.gr, σε ανάρτηση της στο προσωπικό της μπλογκ στις 13 Οκτωβρίου είχε αναφερθεί σε μικρές επιγραφές όσο ένα μονόγραμμα και συγκεκριμένα υποστηρίζει πως στον τάφο της Αμφίπολης έχει εντοστεί το μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Την ύπαρξη τέτοιων επιγραφών είχε ανακαλύψει και είχε δώσει στη δημοσιότητα το 2013 και η επικεφαλής αρχαιολόγος του τάφου της Αμφίπολης Κατερίνα Περιστέρη. Μάλιστα την ύπαρξη αυτών επιβεβαίωσε σήμερα και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι «Το 2013 , όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα,δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμένα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!