Αλβανός καθηγητής εξηγεί όσα οδήγησαν στη Δερβητσάνη…

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2014/10/Blerim-Reka.jpgΣτο Βελιγράδι, οι Αλβανοί πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη προβοκάτσια στην ιστορία του ποδοσφαίρου, προβάλλοντας το όραμα της «μεγάλης Αλβανίας», στα μούτρα των Σέρβων. Τα Τίρανα, βάσει αυτού του οράματος, προφανώς συνεχίζουν την άσκηση προπαγάνδας και κατά άλλων γειτόνων τους, της Ελλάδας, φυσικά, περιλαμβανομένης. Ενίοτε η προπαγάνδα αυτή ασκείται από υποτίθεται νέους, αποστασιοποιημένους από τα παλιά επιστήμονες, όπως ο Αλβανός καθηγητής του «πανεπιστημίου της Μακεδονίας» Μπλερίμ Ρέκα, ο οποίος μάλιστα εμφανισιακώς θυμίζει… μετεμψύχωση του αοιδού της μεσημβρινής τηλεοπτικής ζώνης του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα, Γιώργου Ταμπάκη…

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΥΚΑ
Ο αγαπητός αυτός κύριος, ο οποίος φέρε τον τίτλο του καθηγητή διεθνών σχέσεων στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα του σκοπιανού κράτους και υπήρξε πρέσβης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, αποφάσισε να ασχοληθεί με την πατρίδα μας… εγγράφως, με αφορμή την ελληνοαλβανική διαμάχη για το Ιόνιο.
«Έλληνες και Αλβανοί αποτελούν τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης», αναφέρει ο Ρέκα. «Όμως στην σύγχρονη ιστορία δεν υπήρξαν μεταξύ τους σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα είναι ιστορικό. Έλληνες και Αλβανοί πολέμησαν μαζί για την ανεξαρτησία της Ελλάδας από τους Οθωμανούς, αλλά το ζήτημα της Τσαμουριάς έβλαψε τις σχέσεις των δύο εθνών.

Επτά δεκαετίες αργότερα, οι Έλληνες απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σε Αλβανούς που γεννήθηκαν στην Τσαμουριά, μια περιοχή όπου οι Έλληνες εφάρμοσαν εθνοκάθαρση, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκδιώκοντας την αλβανική πλειοψηφία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης με την Αλβανία.
Σήμερα, η Ελλάδα έθεσε θέμα στην ΕΕ σχετικά με τα αλβανικά σχολικά βιβλία που αναφέρονται στο ζήτημα της Τσαμουριάς, λέγοντας ότι μια χώρα με τέτοια σχολικά βιβλία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ όπως επιθυμεί.
Υπάρχει όμως και το πρόβλημα των θαλασσίων συνόρων στο Ιόνιο, το πρόβλημα των εσωτερικών αλβανικών μεταρρυθμίσεων, το πρόβλημα της εν γένει στάσης των Ελλήνων έναντι των Αλβανών και το ζήτημα της πολιτικής επιρροής του ηγέτη της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα εσωτερικά της χώρας.
Η συμφωνία που υπεγράφη το 2009 σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, απέναντι από την Κέρκυρα, δεν έχει επιλύσει το ζήτημα. Η Ελλάδα περιλαμβάνει μια έκταση 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων αλβανικών χωρικών υδάτων στους χάρτες των προς ενεργειακή εκμετάλλευση περιοχών. Στην έκταση αυτή υπάρχει κοίτασμα 4 δισ. βαρελιών πετρελαίου.
Το αλβανικό συνταγματικό δικαστήριο δεν επικύρωσε την συμφωνία του 2009, θεωρώντας ότι παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η νέα αλβανική κυβέρνηση μάλιστα ζήτησε την ποινική δίωξη των Αλβανών αξιωματούχων που είχαν επεξεργαστεί και υπογράψει τη συμφωνία. Η Ελλάδα αντέδρασε δηλώνοντας πως χωρίς συμφωνία δεν θα επέτρεπε την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.
Το ζήτημα των εσωτερικών αλβανικών μεταρρυθμίσεων θεωρήθηκε από την Ελλάδα ως προσπάθεια παραβίασης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Όσον αφορά την στάση των Ελλήνων έναντι των Αλβανών, είναι χαρακτηριστικά τα συνθήματα που Έλληνες στρατιώτες φώναζαν, στα τελευταία χρόνια. Τα αλβανικά ΜΜΕ πρόβαλαν ιδιαιτέρως τις εικόνες αυτές και τα ρατσιστικά συνθήματα των Ελλήνων έναντι των Αλβανών.
Τα ανθελληνικά αισθήματα στην Αλβανία είναι έντονα και εκφράζονται με διαδηλώσεις στην ελληνική πρεσβεία και με τα κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Ιδιαίτερα ενοχλητική θεωρείται η στάση του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου Γιαννουλάτου, ο οποίος είναι Έλληνας υπήκοος και αν και τοποθετήθηκε προσωρινά, κατέχει τη θέση από το 1991, έως σήμερα».
Αυτά γράφει ο Αλβανός αστέρας των διεθνών σχέσεων και εργαλείο προπαγάνδας της πραγματικής, αλλά και της θετής του, πατρίδας. Φυσικά δεν θα διαφωνήσουμε μαζί του στο ότι οι Έλληνες είναι πράγματι το αρχαιότερο έθνος της Ευρώπης. Θα μας επιτρέψει όμως να διαφωνήσουμε, ακόμα και με τον όρο «αλβανικό έθνος». Οι Αλβανοί έθνος δεν ήταν. Χάρη στην αγαπητή μας Ιταλία, αρχικά και τις φίλτατες ΗΠΑ, πιο πρόσφατα, σχημάτισαν εθνική συνείδηση.
Επίσης, οι Αλβανοί ήταν εχθροί των Ελλήνων σε όλες τις εναντίον των Οθωμανών επαναστάσεις. Αυτοί που πολέμησαν για την Ελλάδα ήταν οι Έλληνες Αρβανίτες. Η μόνη φωτεινή εξαίρεση Αλβανού που πολέμησε για την Ελλάδα ήταν ο Αλή Φαρμάκης, προσωπικός φίλος του Κολοκοτρώνη.
Όσον αφορά τους διαβόητους Τσάμηδες και την Τσαμουριά, το θέμα έχει αρχίσει να καταντά κουραστικό. Οι Τσάμηδες, από την 28η Οκτωβρίου 1940 και μετά τάχθηκαν υπέρ του Άξονα και κατά της Ελλάδας, της οποίας ήσαν πολίτες. Προφανώς ο κ. καθηγητής δεν έχει μάθει για την σφαγή στην Παραμυθιά, όπου Τσάμηδες και Γερμανοί, παρέα σκότωσαν, έκαψαν, λεηλάτησαν. Μήπως ο ΕΔΕΣ όφειλε να απαντήσει με ρίψη ροδοπέταλων αγαπητέ; Φυσικά όχι. Απάντησε στους Τσάμηδες όπως τους άξιζε και μάλλον πιο φιλάνθρωπα από ότι τους άξιζε. Το ίδιο ισχύει και για το Ελληνικό κράτος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο.

Για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Αλβανία αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο χώρας που υπογράφει, αλλά δεν επικυρώνει διεθνή συμφωνία που υπεγράφη από την υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας. Όσο για την ελληνική μειονότητα, μόνο οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, το τι τράβηξαν τόσες δεκαετίες από όλα, ανεξαιρέτως, τα αλβανικά καθεστώτα, με αποκορύφωμα αυτό του δολοφόνου Χότζα.
Κατηγορείτε την Ελλάδα για αντιαλβανικά αισθήματα. Ίσως να είναι και έτσι. Το γιατί όμως δεν σας ενδιαφέρει, αγαπητέ ; Όταν μιλάτε για «μεγάλη Αλβανία» και παρόμοια φαιδρά, όταν ανοικτά διεκδικείτε, κομμάτι της πατρίδας μας, όταν επί αιώνες καταπιέζεται τους ομοεθνείς μας, όταν οι πρόγονοί σας, στην υπηρεσία των Τούρκων, έχουν χύσει αίμα ελληνικό, περισσότερο ίσως και από τα αφεντικά σας, μετά τον εξισλαμισμό σας, μάλλον θα ήταν υπερβολικό να απαιτείτε τα φιλικά μας αισθήματα.
Όσον αφορά, τέλος, τον γενναίο ιεράρχη Αναστάσιο, είναι ντροπή και μόνο να αναφέρετε το όνομα ενός ανθρώπου που μόνο καλό πρόσφερε σε κάθε πολίτη της Αλβανίας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή καταγωγής, θυσιάζοντας τον εαυτό του.
Παρακαλούμε λοιπόν θερμά κ. καθηγητά, σοβαρευτείτε. Αδικείτε τον εαυτό σας και την επιστήμη που υποτίθεται υπηρετείτε. Και μιας και γνωρίζεται ιστορία, θυμηθείτε απλώς που οριοθετούσε τα σύνορα της ελληνικής Ηπείρου, ο αρχαίος γεωγράφος Στράβων.                                                  http://www.defence-point.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!