«Ράπισμα» των 28 της ΕΕ στην Τουρκία: Σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

 «Ράπισμα» των 28 της ΕΕ στην Τουρκία: Σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

Σε γεωπολιτικό ζήτημα των ημερών έχει αναδειχθεί η τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και οι προκλήσεις της κυβέρνησης Νταβούντογλου-Ερντογάν με το πλοίο «Μπαρμπαροζ», με την ΕΕ να στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την Αγκυρα.
Στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής, οι 28 της ΕΕ, εκφράζουν την ανησυχία της για την αύξηση της έντασης στην περιοχή με αφορμή την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων.

«Η ΕΕ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για τη νέα κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου» σημειώνεται στο προσχέδιο αυτό που θα πρέπει να εγκριθεί από τη σύνοδο.

«Υπό τις συνθήκες αυτές το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να εξευρεθεί μια συνολική λύση για την Κύπρο, προς όφελος όλων των Κυπρίων», προστίθεται στο κείμενο.
Το θέμα της Κύπρου εντάχθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών της συνόδου κορυφής κατόπιν αιτήματος της Λευκωσίας, με αφορμή την αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας των δικαιωμάτων της Κύπρου στα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!