Τους τρέλανε ο Γιώργος: εμείς σώσαμε τη χώρα, δεν πίναμε μπύρες


Τους τρέλανε ο Γιώργος: εμείς σώσαμε τη χώρα, δεν πίναμε μπύρεςΧωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε και σήμερα ότι «έσωσε» τη χώρα! Προκλητικά αμετανόητος, είπε του κόσμου τις εξυπνάδες… που μόνο ένας πολιτικός σαν αυτόν θα τολμούσε να τις πει και μάλιστα την ώρα που ακόμη και μέσα στο κόμμα του παραδέχονται πως με το μνημόνια, τα χαράτσια και το μεσοπρόθεσμο, ρήμαξαν μια χώρα και βύθισαν στη δυστυχία την  κοινωνία.

«Ας μη χαθούμε στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στους αποσβολωμένους βουλευτές στην ΚΟ του κόμματος.
«Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σήκωσε και που δεν της αναλογούσε» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τη ΝΔ, κατηγορώντας την για εμπαιγμό του ελληνικού λαού. «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» είπε.
Τόνισε, ακόμη, ότι η ΝΔ πέτυχε τον διασυρμό της χώρας και την εγκατέλειψε σε πορεία χρεοκοπίας. Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ο Κώστας Καραμανλής για τον οποίο είπε: «εμείς κάναμε δουλειά δεν πετούσαμε ατάκες πίνοντας μπύρες και τρώγοντας σουβλάκια», αναφερόμενος στην περίφημη ατάκα περί «νταβατζήδων».
«Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Ελλάδα ανά την υφήλιο» πρόσθεσε και τόνισε ότι αυτό έκανε στην Κόστα Ρίκα (!!!) το Ισραήλ και τις Βρυξέλλες.
«Χρειάζεται να δώσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Πρέπει να τον πείσουμε για την αναγκαία θυσία, κάνοντάς τον συνδημιουργό της αυριανής Ελλάδας» τόνισε.
«Ποτέ δε μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Οι έννοιες αυτές για μένα είναι ξένες για μένα» είπε.
Η ενότητά μας είναι αδήριτη ανάγκη, τόνισε αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα» ανέφερε.
«Υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθη αλλά εμείς κάναμε την αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας. Αναταράξαμε τα νερά. Μέσα στη διετία έσκασε όλη η φούσκα του παρελθόντος, αλλά εμείς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι: «Τις επόμενες ημέρες θα προτείνουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα πριν τις εκλογές». Άσκησε, μάλιστα, σκληρή κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι ζητά Εξεταστική, αλλά μετά τις εκλογές.
«Προσωπικές διαφορές δεν έχουμε με κανέναν, αλλά δε σκύβουμε το κεφάλι σε κανέναν. Εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ και ούτε θα γίνω, ό,τι και να μου κοστίσει.  Μετάνιωσα που δεν προχωρήσαμε εξ αρχής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Δεν μπορούμε να ζητήσουμε θυσίες από το λαό και οι τράπεζες να μην μπορούν να αναδιοργανωθούν». «Η συμφωνία που πετύχαμε τον Οκτώβριο είναι μία ιστορική συμφωνία για τη χώρα μας.
Αυτή τη συμφωνία την πετύχαμε, διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποτελεί εθνικό κεκτημένο. Άξιζε ακόμη και να παραδώσω την πρωθυπουργία για να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις για τη χώρα, για το έθνος. Όχι γιατί αποτύχαμε» είπε.
«Καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε να πούμε ότι εφόσον ολοκληρώσουμε το PSI και αποδειχτούμε αντάξιοι των εταίρων μας, τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα φύγουμε από τη ζώνη κινδύνου που βρισκόμαστε».
«Θα είμαι κοντά σας σε αυτό τον αγώνα από όποια θέση και αν βρίσκομαι».
ΠΗΓΗ: kentrinews.gr

Σχόλια

Ο χρήστης ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε…
εκατομμύρια ανθρώπους "σκότωσε" και "αυτοκτόνισε" χιλιάδες, μια χώρα την κατέστρεψε και είναι περήφανος γι' αυτό!

έλεος! κλείστε τον μέσα! είναι επικίνδυνος!
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΜΥΑΛΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
Ο χρήστης serenata είπε…
Συγγνώμη αλλά τα έχει ξανακάνει αυτά, γιατί εκπλήσεστε όλοι;
Μήπως κατάλαβε κανένας αν φεύγει τελικά...αν φεύγει σίγουρα;
Ο χρήστης Κατασκευη ιστοσελιδων είπε…
H ατάκα της χρονιάς...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!