Προεκλογικες προσληψεις πυροσβεστων...(Ανακοινωση Αξιωματικων Πυροσβεστικης)




Τους βάζουν εσπευσμένα και παράτυπα για εκπαίδευση, χωρίς να ελέγξουν την νομιμότητα των δικαιολογητικών τους, λόγω προεκλογικής περιόδου.

Δείτε τi καταγγέλει η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος



ΕΠΕΙΓΟΝ


Προς Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Αντιστράτηγο κ. Μπονάτσο Παναγιώτη

Αθήνα 9-2-2012

Κύριε Αρχηγέ


Με τον Ν 3938/2011 και την Υ.Α. 12077/15-07-2011 καθορίστηκαν τα δικαιολογητικά και η διαδικασία πρόσληψης των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.


Η διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκαν με την απόφαση πρόσληψης τους στις 20-01-2012 και τον ορισμό του τόπου και του χρόνου πρόσληψης τους.

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι θα έπρεπε πριν την πρόσληψη, να υλοποιηθεί ο έλεγχος της εγκυρότητας και γνησιότητας των εγγράφων των δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν απ΄τους επιτυχόντες.



Παρ΄όλα αυτά το ΑΠΣ αποφάσισε την πρόσληψη αλλά και την εκπαίδευση των επιτυχόντων από 10-02-2012 χωρίς να έχουν γίνει οι σχετικές διοικητικές πράξεις ελέγχου εγκυρότητας απ΄τους έχοντες κατά τον νόμο την αρμοδιότητα αυτή.

Ουσιαστική επαλήθευση της έλλειψης ελέγχου της εγκυρότητας, αποτελεί η απόφαση καθορισμού του τόπου εκπαίδευσης με την οποία ζητείται απ΄τους προσλαμβανόμενους να προσκομίσουν οι ίδιοι αντίγραφο του τίτλου σπουδών.

Πρίν ακόμα οριστεί ο τρόπος και η ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης τους καλούνται να δώσουν τον σχετικό όρκο ενώπιον των Διοικητών των Πυρ/κών Υπηρεσιών, οι οποίοι δεν έχουν στα χέρια τους όλα τα έγγραφα που θα καθορίσουν την σχέση εργασίας η οποία θα περιλαμβάνει των σύνολο των προϋποθέσεων ανάληψης εκτέλεσης Υπηρεσίας. Καλούνται δηλαδή να προβούν σε πραγματική απασχόληση των προσλαμβανομένων χωρίς να γνωρίζουν οι ίδιοι τους όρους της σύμβασης εργασίας αλλά και χωρίς να μπορούν ως υποχρεούνται, να γνωστοποιήσουν τους όρους αυτούς στους εργαζόμενους.

Η έγγραφη γνωστοποίηση των όρων της σύμβασης περιλαμβάνει τους πιο βασικούς όρους της εργασίας:
τα στοιχεία ταυτότητας των συμβαλλόμενων
τον τόπο παροχής της εργασίας και την έδρα της επιχείρησης
τη θέση ή και ειδικότητά του εργαζόμενου, την κατηγορία της απασχόλησης και το αντικείμενο εργασίας του.
την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης και τη διάρκειά της
τη διάρκεια της άδειας με αποδοχές που δικαιούται ο εργαζόμενος καθώς και τον τρόπο και χρόνο λήψης της.
το ύψος της αποζημίωσης που οφείλεται και τις προθεσμίες που πρέπει να τηρούν εργαζόμενος και εργοδότης σε περίπτωση λύσης της σχέσης εργασίας με καταγγελία
τις αποδοχές του εργαζόμενου και το χρόνο καταβολής τους
το ωράριο εργασίας

Δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος καθορισμού του αριθμού των ειδικοτήτων των προσλαμβανομένων ανά υπηρεσία εκπαίδευσης από το ΑΠΣ σε αντιστοιχία με την βαθμολογία τους και τον προγραμματισμό της εκπαίδευσης αλλά και το επίπεδο γνώσεων εκπαίδευσης ( ΥΕ,ΔΕ, ΠΕ) των προσλαμβανομένων, ειδικότερα των οδηγών που απέκτησαν άδεια οδήγησης λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού σε σχέση με τα οριζόμενα στην σχετική νομοθεσία.(ΠΔ 349/1990 τροποποίηση με το ΠΔ 91/2008)

Σε καμία περίπτωση οι έδρες των Πυρ/κών Υπηρεσιών δεν δύναται να αποτελέσουν παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και δεν υφίσταται εξουσιοδοτική διάταξη για τροποποίηση του Κανονισμού της Ακαδημίας(ΠΔ 174/84) ακόμα και απ΄τον ίδιο τον ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

ΟΙ Αξιωματικοί- καθηγητές του ΠΣ που θα διδάξουν τους προσλαμβανομένους πρέπει να ορισθούν και να αμειφθούν σύμφωνα με τον προαναφερόμενο κανονισμό.

Κύριε Αρχηγέ

Σας επισημαίνουμε, εκφράζοντας την ανησυχία πολλών συναδέλφων διοικητών για τα παρακάτω που δεν έχει διευκρινισθεί ακόμα, σχετικά με τους νεοπροσλαμβανόμενους:

1. η διαδικασία πραγματικής απασχόλησης τους,

2. η αμοιβή τους

3. ο χρόνος εργασίας τους,

4. ο τρόπος εργασίας τους,

5. η μη υλοποίηση της χορήγησης μέσων ατομικής προστασίας

6. η μη ολοκλήρωση του ελέγχου της νομιμότητας των δικαιολογητικών της πρόσληψης

Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κατ ερμηνεία των Ν 3938/2011 και 3865/2010 ότι οι εργαζόμενοι της παρ. 3 του αρθρ.15 του Ν 3938 θα πρέπει να υπαχθούν στην ασφάλιση του Δημοσίου(οι συμβασιούχοι) ενώ οι προσλαμβανόμενοι για πρώτη φορά το 2011 (600 πολίτες) στο ΙΚΑ.

Είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό την προχειρότητα και την εξωπυροσβεστική γραφή των αποφάσεων για την ακολουθούμενη διαδικασία.

Δυστυχώς οι πολιτικοί ιθύνοντες επέλεξαν να επιμελούνται την αρτιότητα μεγάλων πολιτιστικών δρώμενων και όχι να ασχολούνται σοβαρά με την πυροσβεστική καθημερινότητα.

Κύριε Αρχηγέ

Επειδή έγκαιρα σας έχουμε επισημάνει όλα τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να μετακυληθούν οι τυχόν ευθύνες και τυχόν διοικητικές παραλήψεις και στρεβλώσεις στους συναδέλφους Αξιωματικούς που από την Παρασκευή παίρνουν στα χέρια τους την στρεβλή αυτή διαδικασία.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε την βαθιά μας απογοήτευση για την σταθερή πλέον απαξιωτική και διαλυτική πολιτική που εφαρμόζεται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

(Τελειώνοντας το κείμενο, πληροφορηθήκαμε ότι από τον πρώτο έλεγχο προέκυψαν αρκετές δεκάδες περιπτώσεων με προβλήματα εγκυρότητας δικαιολογητικών, αν ισχύει οι ευθύνες είναι μεγάλες γιατί υπήρχαν προειδοποιήσεις από συνδικάτα, Βουλή, Μ.Μ.Ε.)  Αναδημοσιευση  απο  petraskandalou.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ   ΤΙ ΛΕΕΙ  Ο  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΤΗΣ ΝΔ  ΣΤΟΝ  Ν.  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ

    • ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

      ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ :


      ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΕΥΣΗ ΠΙΚΡΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΝΕΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

      ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ !

      ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣΤΟΡΙΆ ΑΝΕΊΠΩΤΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΑΡΑΜΑ !

      Δήλωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΥΔ, με λιτή, σαφή, δωρική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας : Σβύνουν με μία μονοκονδυλιά την λέξη αξιοκρατία απτο νου όσων ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά. Καταγγέλουν κομματισμό ευθύ και ευνοιοκρατία στα εργασιακά. Φέρνουν στο φως έλλείψεις βάθους στις τελευταίες-πρόσφατες προσλήψεις Πυροσβεστών. Ενημερώνουν, πως ο κ.Καχριμάκης, Γ.Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, ΄΄δεσμεύει΄΄ τον καθύλη αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ! Φανερώνουν, πως ο Υπουργός ΄΄παίρνει γραμμή΄΄ από Γραμματείς και Φαρισσαίους. Πως έτσι, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ, μαυτόν τον τρόπο και μαυτή τη νοοτροπία και μαυτήν πείρα ασκείται η πολιτική των προσλήψεων

      Και η ουρά η ατέλειωτη των νέων ανέργων μας ; Παγωμένη, ακίνητη μέστο σπιράλ της κρίσης, μέστη μελαγχολία της ψυχής, ονειρεύεται μαγιάτικα απογεύματα. Ευλογημένους ανοιξιάτικους ήλιους φαντάζεται, που λάμπουν από χαρά, και που κάνουν ασήμι το γαλάζιο της απλωμένης νωχελικά θάλασσας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!