Με τον Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου

Οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και την ευρωζώνη, αλλά και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, απασχόλησαν – σύμφωνα με πληροφορίες – τη συνάντηση που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του, στη Βουλή, με το γνωστό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε για λίγη ώρα και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόρος αναγνώρισε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της, χωρίς να τεθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.


Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την Κυριακή, μίλησε σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου αναφέρθηκε με καλά λόγια για τη χώρας μας, σε αντίθεση με αυτά που είπε για τη Γερμανία.


Μιλώντας προς επιχειρηματίες, πολιτικούς, επενδυτές και διπλωμάτες, τόνισε ότι «η Ελλάδα θα σωθεί πάσει θυσία γιατί αυτό θέλουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ».


Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να στηρίξουν την Ελλάδα. «Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα θέλει να σωθεί η Ελλάδα. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία και όχι ένας όμιλος πλούσιων χωρών», είπε ο μεγαλοεπενδυτής.


(skai)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!