Αμφισβητεί το πρόγραμμα η Γερμανία - Δεν είναι καταστροφή αν δεν ληφθεί απόψε απόφαση για την Ελλάδα” λέει ο Ζ.Κ. Γιούνκερ







                                                             

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup: «Δε θα είναι καταστροφικό εάν απόψε δεν υπάρξει μια τελική απόφαση για την Ελλάδα», προσθέτοντας και αυτός στο όλο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί από νωρίς σήμερα πως στην αποψινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα υπάρξει μια τελική ανακοίνωση, μια «λύση» στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης χρέους με την έγκριση και τη «βούλα» των Ευρωπαίων.
Μάλιστα, εξαιρετικά αρνητικός για τις εξελίξεις εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, ο οποίος ουσιαστικά εμφανίστηκε ανικανοποίητος από την πρόσφατη συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.  Μάλιστα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών χαρακτήρισε μισή τη συμφωνία, χωρίς έμπρακτες δεσμεύσεις, ενώ έφτασε σε σημείο να θέσει και θέμα βιωσιμότητας του χρέους, μετά το PSI!
Επίσης, ο γερμανός υπουργός οικονομικών δήλωσε: «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει βάσει του πρώτου προγράμματος προκειμένου να μπορέσουμε να αποφασίσουμε για ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. Θα συνεδριάσουμε απόψε, όμως από όσο ξέρω, ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί οι συνθήκες τις οποίες ξεκάθαρα έχουν ζητήσει οι ηγέτες της ΕΕ».
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!