Ο Ερντογάν αποκάλυψε το σημείο που θα τρυπήσει το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίντ Χαν -Δείτε το χάρτη



Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, το οποίο και επιθεώρησε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το πλοίο γεωτρήσεων θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.



Ο Ερντογάν, μιλώντας στη διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, δήλωσε πως η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσει το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας και πως «δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

Στο γεωτρύπανο Αμπντουλαχαμίντ Χαν ο Ερντογάν

Ο Ερντογάν έστησε σήμερα μια νέα φιέστα, πέταξε με ελικόπτερο και επιθεώρησε αρχικά το γεωτρύπανο από αέρως και εν συνεχεία προσγειώθηκε σε αυτό.

«Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ξεκινήσει για την πρώτη του αποστολή στη Μεσόγειο. Η αποστολή του θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα κάνει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν στην ομιλία δηλώνοντας ενθουσιασμένος που ανοίγουν «λαμπροί ορίζοντες για το μέλλον» της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η χώρα του είναι πλέον μια από τις λίγες χώρες στον πλανήτη που μπορεί να κάνει με δικά της μέσα γεωτρήσεις: «έχουμε έναν μοναδικό στόλο και με τις κατάλληλες προετοιμασίες κάναμε γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. Δεν είναι εύκολο να βρούμε κοιτάσματα, αλλά όσο περισσότερο αναζητούμε, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ανακαλύψουμε. Τα τελικά αποτελέσματα των γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα θα τα παρουσιάσουμε μέχρι το 2023», πρόσθεσε.

Και επεσήμανε: «To Αμπτουλχαμίντ Χαν είναι ένα γεωτρύπανο 7ης γενιάς κι η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά, αφού ολοκληρώθηκαν οι γεωτρήσεις. Θα στείλουμε το Αμτουλχαμτίντ στη “Γαλάζια Πατρίδα” στην Μεσόγειο. Η πρώτη περιοχή που θα βρεθεί είναι στο πηγάδι Yörükler 1 ανοικτά του Γκαζίπασα» [απέναντι από την κατεχόμενη Κύπρο] , διευκρίνισε εξαπολύοντας βέλη κατά Ελλάδας και Κύπρου: «Ούτε οι μαριονέτες ούτε εκείνοι που υποκινούν τις μαριονέτες μπορούν να μας εμποδίσουν για δραστηριότητες εξερεύνησης και οι γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό».

Το «Αμπντουλχαμίτ Χαν» αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα από το Τασουτζού.

https://www.iefimerida.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!