Ιάπωνες αποκαλύπτουν σχέδια για κτίρια τεχνητής βαρύτητας στη Σελήνη

 

Όλα αυτά τα χρόνια, τα σχέδια για βιώσιμους βιότοπους τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη είναι πολλά. Και ενώ όλα αυτά τα πιθανά σχέδια μπορεί να απέχουν δεκαετίες, η Ιαπωνία μας έχει δώσει την καλύτερη πρόταση μέχρι στιγμής.

Αυτή η τεράστια περιστρεφόμενη κατασκευή ύψους 1.300 ποδιών ονομάζεται “The Glass“. Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στις 5 Ιουλίου, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κιότο και την Kajima Corporation, μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα το Τόκιο. Σχεδιασμένο να περιστρέφεται κάθε 20 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας φυγόκεντρη δύναμη για την επίτευξη «κανονικής βαρύτητας», το σχέδιο είναι να δημιουργηθούν «τεχνητές εγκαταστάσεις διαβίωσης με βαρύτητα», που βασικά αναδημιουργούν τις συνθήκες διαβίωσης της Γης.

Ο Yosuke Yamashiki, διευθυντής του Κέντρου Ανθρώπινης Διαστημολογίας SIC του Πανεπιστημίου του Κιότο, δήλωσε στον Τύπο στις 15 Ιουλίου, «Δεν υπάρχει παρόμοιο σχέδιο στα σχέδια ανάπτυξης του διαστήματος άλλων χωρών», σύμφωνα με την Asahi Shimbun

Ωστόσο, μάλλον δε θα δούμε το έργο να υλοποιείται πλήρως σύντομα, καθώς η Asahi Shimbun αναφέρει ότι τα σχέδια για την κατασκευή της τεράστιας δομής θα διαρκέσουν σχεδόν 100 χρόνια, αν και μια απλοποιημένη έκδοση του “The Glass” θα μπορούσε να είναι στο φεγγάρι μέχρι το 2050.

κτίρια

Η ομάδα στοχεύει να κατασκευάσει δύο ξεχωριστές εγκαταστάσεις που ονομάζονται «Lunar Glass» για το φεγγάρι και «Mars Glass» για τον Άρη. Η ιδέα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι καθώς ο διαστημικός τουρισμός αρχίζει να γίνεται πιο συνηθισμένος, πρέπει να υπάρχουν τρόποι για να «μειωθεί ο αντίκτυπος στην υγεία των ανθρώπων που ζουν στο φεγγάρι ή στον Άρη που θα μπορούσε να προκληθεί από τη χαμηλή βαρύτητα», αναφέρει ο Asahi Shimbun.

Μελέτες από τη NASA και άλλους ερευνητές έχουν βρει ότι η συνεχής κατάσταση έλλειψης βαρύτητας και η διέλευση από διαφορετικά πεδία βαρύτητας μπορεί να προκαλέσει απώλεια οστικής μάζας, πόνο στην πλάτη και πέτρες στα νεφρά. Ωστόσο, η κοινή ομάδα Κιότο-Kajima επεσήμανε στη δήλωσή της ότι «η έρευνα για τη χαμηλή βαρύτητα περιορίζεται στη συντήρηση του σώματος των ενηλίκων και στον αντίκτυπό του στη γέννηση και την ανάπτυξη των παιδιών».


Περαιτέρω σχέδια για τις εγκαταστάσεις “The Glass” περιλαμβάνουν δάση και προκυμαίες για να μιμηθούν τη βιοποικιλότητα της Γης μαζί με ένα σύστημα μεταφοράς που ονομάζεται “Hexagon Space Track System“, αναφέρει η Asahi Shimbun. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το διαπλανητικό διαστημικό τρένο θα δημιουργήσει τη δική του βαρύτητα ενώ ταξιδεύει μεταξύ της Γης, της Σελήνης και του Άρη.

«Η ανάπτυξη μιας οικιστικής εγκατάστασης τεχνητής βαρύτητας με το Πανεπιστήμιο του Κιότο θα είναι μια στιγμή ορόσημο στη διαστημική έρευνα», δήλωσε ο Takuya Ohno, αρχιτέκτονας και ερευνητής στο Kajima, στη δήλωση Τύπου. «Θα εργαστούμε για να κάνουμε αυτή την κοινή έρευνα ουσιαστική για την ανθρωπότητα».

https://www.secnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»