Το απίστευτο “χουνέρι” για τον Ερντογάν στις ΗΠΑ! Που τον έβαλαν να μείνει


erdogan_obama_armenian


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο Τούρκος Πρόεδρος θα θυμάται για  καιρό την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να συναντηθούν και  να συνομιλήσουν μαζί του. Δεν παρακάθισε ούτε ένας Αμερικανός στο δείπνο που παρέθεσε η τουρκική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον.  Το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης έγινε εχθρός; Μήπως επιτέλους κατάλαβαν  τον ρόλο του επιτηδείου που καταφέρνει να παίζει η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική;  Ή  μήπως βαρέθηκαν την αλαζονεία του σουλτάνου που οι ίδιοι εξέθρεψαν;

Ενδεικτική της   “συμπάθειας”  του αμερικανικού λαού ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξαν στο  Brooking Institute. Αξέχαστη θα παραμείνει στη μνήμη όλων η φολκλορική αντίδραση των σωματοφυλάκων του, οι οποίοι δεν τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τις προσφιλείς μεθόδους τους για να διαλύσουν τους παρισταμένους.  Αντ’  αυτού προσπάθησαν φωνάζοντας … “ αααα” και  “ουουου” να επισκιάσουν τις φωνές των διαμαρτυρομένων που έλεγαν  “ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ GO HOME”.
Εύστοχα ο καθηγητής Μουράτ Μπελγκέ τονίζει ότι χάρη στον κ. Ερντογάν  “η Τουρκία από σύμμαχος της Δύσης έγινε η ντροπή της Δύσης”.
Σίγουρα ο Τούρκος Πρόεδρος  έχασε τον ύπνο του για έναν ακόμα λόγο. Το ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε  -The Carlton (ST Regis)-  κατασκευάστηκε από τον Αρμένιο αρχιτέκτονα  Μιχράν Μεσρομπιάν, που εξόρισαν οι πρόγονοι του από την Μικρά Ασία.
Η ιστοσελίδα odatv  δημοσιεύει το πιστοποιητικό στρατολογίας του Μεσρομπιάν και γράφει ότι ο άνθρωπος αυτός κατετάγη   στον οθωμανικό στρατό  το 1914, πολέμησε στην Καλλίπολη, στη Συρία και στην Παλαιστίνη. Όταν επέστρεψε στην γενέτειρα του στην πόλη Αφιόν της Μικράς Ασίας δεν βρήκε κανέναν από τους οικείους του που είχαν εξοριστεί ή εξοντωθεί το 1915.
Ο Μεσρομπιάν πήγε στην Κωνσταντινούπολη , όπου εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στην αυλή του σουλτάνου  Μεχμέτ  του 5ου και το 1921 εγκαταστάθηκε στην Αμερική. Υπήρξε ένας από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες της δεκαετίας του 20΄.
Η ιστορία είναι αμείλικτη.
datauri-file-3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!