Σημείωμα “Βοήθειας” απο την Ευρωζώνη, που κρύβει ένα προμελετημένο έγκλημα



Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Άλλη μια Φρεσκοψημένη Παγίδα από το Φούρνο της Αριστερής Τσέπης
 Στόχος όλων είναι σίγουρα τα ασημικά της Ελλάδας σε τιμή ευκαιρίας

Έχει γίνει καθημερινή συνήθεια. Την μια ώρα η κυβέρνηση διαρρέει έγγραφα και την άλλη τα διαψεύδει.  Να φαίνεται ότι δίνει αγώνα…
Το πλήρες σημείωμα Γιουνκέρ στο οποίο αναφέρεται το άρθρο, μπορείτε να το βρείτε εδώ. Εμένα μου φαίνεται αληθινό και για το λόγο αυτό το σχολιάζω.
Εν περιλήψει περιέχει το εξής βρώμικο παραμύθι

  1. μια μερική χρηματοδότηση της Ελλάδας ώστε να επιβιώσει στην παρούσα τελματώδη κατάσταση μέχρι τον Οκτώβρη
  2. την εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων απο τον Οκτώβρη και μετά (ασφαλσιτικό, συλλογικές, ΦΠΑ κλπ)
  3. την αποχώρηση του ΔΝΤ απο τη Τρόικα που δεν μπορεί να συνεχίσει με τις νέες συνθήκες “χρηματοδότησης” της Ελλάδας που θα περιλαμβάνουν BRICS και Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης, τιτλοποιήσεις της ιδιωτικής, δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας κλπ. Η Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης όπως έχω πεί ενισχύεται απο πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπως τη Γερμανία αλλά όχι απο τις ΗΠΑ. Ο λόγος είναι, ότι δεν είναι τόσο “καθαρή”. Το τελευταίο μπορεί να εξηγεί την αποχώρηση του ΔΝΤ απο τη κηδεία της Ελλάδας.
Κανένα κυρίαρχο κράτος δεν πουλάει αεροδρόμια, σιδηρόδρομο και λιμάνια για να πάρει δάνεια
Για τις συλλογικές συμβάσεις μίλησα σε προηγούμενα άρθρα, όπως και για το ΦΠΑ και για την αλλαγή του ΕΝΦΙΑ με ΦΑΠ. Αίσχος οι επιλογές της κυβέρνησης.
Το ΔΝΤ στο σημείωμα αναφέρει ότι δεν λαμβάνει ευθύνη για τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων, γιατί δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες. Βασικά ισχύουν όσα έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μου.
Ανάπτυξη ίσον παραγωγή, αύξηση εξαγωγών, μείωση εισαγωγών κλπ.
Η ανάπτυξη απαιτεί δουλειά και γνώσεις. Αυτοί του παρόντος πολιτικού συστήματος και δεν ξέρουν και δεν προλαβαίνουν να μάθουν και δεν θέλουν να κάνουν ανάπτυξη. Είναι όλοι παρέα και έχουν ήδη ξεπουληθεί. Ενδιαφέρονται μόνο για δάνεια. Έτοιμα λεφτά να τα φάνε και να την κάνουν για Σευχέλλες.
Δέστε ένα ακόμη παράδειγμα κακής διαχείρισης. Ο Δείκτης ΙP για την Ελλάδα περιγράφει τη μεταβολή των τιμών των εισαγομένων ειδών στην Ελλάδα. Ποιός θα πληρώσει την αύξηση σε μια χώρα που δεν παράγει ούτε καρφίτσες; Tα θύματα. Ο λαουτζίκος.
Αύξηση των τιμών στα Εισαγόμενα Είδη
Η “Αριστερά” της Δεξιάς παραδοσιακής και επιτυχημένης Επιχειρηματικότητας…

Η καμπύλη αυτή σημαίνει ότι η κυβέρνηση άφησε τους εισαγωγείς και τους επιχειρηματίες να θησαυρίσουν σε μια χώρα που υπάρχει φτώχεια. Αυτό είναι έγκλημα.
Η “αριστερά” στην Ελλάδα ξεπεράστηκε απο το “xρήμα”. Αναμενόταν.
Η κυβέρνηση στήνει μεγάλη καταστροφή και ξεπούλημα, αφού δημιούργησε οικονομικά ασφυκτική κατάσταση για να δικαιολογήσει όσα θα αποφασίσει.                                              http://zcode-gr.blogspot.jp/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!