Ρατσιστική εκστρατεία στην Τουρκία κατά των Κούρδων



Μάιος 21, 2015.
Μια εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες στην Τουρκία με το σύνθημα «Δεν θέλουμε Κούρδους στην Τουρκία» έχει λάβει μέχρι στιγμής 641 υπογραφές και ένα μακρύ κατάλογο με μισητά σχόλια για την υποστήριξη αυτού του αιτήματος, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

 Η αναφορά ξεκινά με ένα ρατσιστικό υβρεολόγιο εναντίον της εθνικής κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία, η οποία αριθμεί μεταξύ 11 και 15 εκατομμυρίων ατόμων, κάτω από μια φωτογραφία που γράφει «Κανένα σπίτι-Δουλειά- Τροφή- Σύζυγο για τους  Κούρδους».

Μετά από αναφορές μίσους, γίνεται επίθεση εναντίον των Κούρδων για τις δραστηριότητές τους, την εμφάνισή τους, τη συμπεριφορά ,ακόμη και αυτή στα υπνοδωμάτια τους.
«Μια Τουρκία χωρίς τους Κούρδους, θα πληρώνει 38 τοις εκατό λιγότερους φόρους, θα έχει 70 τοις εκατό χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, θα έχει 64% λιγότερο άγχος βλέποντας ειδήσεις το βράδυ, τα παιδιά της δεν θα εθίζονται στα ναρκωτικά, θα είναι μια χώρα χωρίς τρομοκρατία και χωρίς την τρομοκρατία θα αφιερωθεί σε προγράμματα ανάπτυξης και απασχόλησης και θα αυξηθεί το κατά κεφαλήν εισόδημα (ΑΕΠ) στα 200 τοις εκατό. Θα υπάρξει άλμα σε εθνικό επίπεδο εκπαίδευσης και η χώρα θα είναι απαλλαγμένη από τα βάρη που υπόκεινται».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bugün» η εκστρατεία έχει στόχο να φθάσει στις 1000 υπογραφές και έχει περάσει και στην διεθνή ιστοσελίδα change.org.
Δεν είναι τυχαίο, που εμφανίσθηκε λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, καθώς οι Κούρδοι προσπαθούν να σπάσουν το φράγμα του 10 τοις εκατό και να εισέλθουν στο Τουρκικό Κοινοβούλιο.
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!