Translate

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95MS "στοχοποίησαν" την αμερικανική βάση στο Γκουάμ


Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95 "στοχοποίησαν" την νήσο Γκουάμ που αποτελεί αμερικανικό έδαφος.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πόρταλ freeBeacon.com, τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-95 καταγράφηκαν από στρατιωτικά ραντάρ να πετούν στον ουρανό κοντά στο νησί του Ειρηνικού Γκουάμ.
Το νησί βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό. 
Η Αεροπορία των ΗΠΑ δεν ενεργοποιήθηκε για να αναχαιτίσει τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά για το λόγο ότι τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα συνεπώς στερούνταν οποιασδήποτε νομιμότητας να πράξουν οτιδήποτε πέραν της παρακολούθησης τους.
Ωστόσο το σοκ για τους Αμερικανούς είναι τεράστιο καθώς από το 1990 και μετά είχαν συνηθίσει να "χορεύουν" μόνοι τους στον πλανήτη, καθώς η Ρωσία μέχρι τα τεελυταία χρόνια είχε σταματήσει τις στρατηγικές περιπολίες.
Αυτό όμως σταμάτησε με τον ίδιο τον Β.Πούτιν να δηλώνει προ μηνός "Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περιπολίες μακράς ακτίνας έξω από τα αμερικανικά σύνορα ακόμα και στον Κόλπο του Μεξικού"
Και συνέχισε λέγοντας «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και για πολλά χρόνια οι αμερικανοί εταίροι μας, συνέχιζαν τις πτήσεις  των εξοπλισμένων με πυρηνικά αεροσκαφών τους,  στις ίδιες περιοχές όπως και πριν, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών κοντά στα σύνορά μας. Ως εκ τούτου, πριν από μερικά χρόνια, βλέποντας ότι δεν υπήρχαν στον ορίζοντα  θετικές εξελίξεις, αποφασίσαμε να τους συναντήσουμε στα «μισά του δρόμου», επαναλαμβάνοντας τις πτήσεις της στρατηγικής μας αεροπορίας σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι ασκήσεις μας θα διεξάγονται  αποκλειστικά σε διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο».
Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές γράφει το freeBeacon.com, οι συχνές πτήσεις των ρωσικών στρατηγικών αερομεταφορών μαρτυρούν την προφανέστατη «απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων» από τον ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που απέστειλε την δική του «απάντηση» στις αμερικανικές κυρώσεις.
Στο τέλος του άρθρου οι αμερικανοί δημοσιογράφοι του WFB, δήλωσαν ότι οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών, αποτελούν διατάραξη και ενδεχόμενο κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία.
Σε λίγο θα μας πουν ότι προκαλούν και διατάρραξη "κοινής ησυχίας"
Ο ρωσικός Τύπος αναρωτιέται με την σειρά του "εκτός από τα ρωσικά αεροσκάφη , οι πτήσεις των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών δεν αποτελούν αποσταθεροποιητική κατάσταση για όλο τον κόσμο; Για παράδειγμα, η παρουσία των 800 στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη δεν είναι απειλή ;"
Στην Ουάσιγκτον είχαν κακομάθει από την εποχή Μ.Γέλτσιν και έχουν υποστεί σοκ, που για άλλη μια φορά δεν αποτελούν την μόνη υπερδύναμη στον πλανήτη όπως ήταν κτά την δεκαετία του 90'.
Το δε θράσος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει οποιουδήποτε ορίου, καθώς πραγματοποιούν ασκήσεις με χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα της Ρωσίας, όπως κάνουν μήνες τώρα στη Λιθουανία, ενώ τα αμερικανικά πυρηνικά βομβαρδιστικά, περιπολούν συνεχώς στα ρωσικά σύνορα. 
Η εποχή Μ.Γέλτισν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, αλλά ακόμα στην Ουάσιγκτον δεν μπορούν να το πιστέψουν.
Ο Β.Πούτιν στέλνει σκληρό μήνυμα, ισοδύναμων τετελεσμένων σε όποια προκλητική ενέργεια των Αμερκανών. Αυτό σημαίνει ότι εάν προχωρήσουν στο μέλλον σε δημιουργία βάσης στην Δ.Ουκρανία, με σκοπό να μπει η Μόσχα στο πυρηνικό "στόχαστρο" των Αμερικανών, η Ρωσία θα απαντήσει με τη δημιουργία βάσεων στην ρωσόφιλη και φανατικά αντιαμερικανική Λατινική Αμερική (πλην Κολομβίας δεν θέλουν να βλέπουν Αμερικανούς ούτε ζωγραφιστούς), για να θεσει στο δικό της πυρηνικό "στόχαστρο" τις νότιες ΗΠΑ.
Δεν είναι τυχαία η ανησυχία των ΗΠΑ για την σημερινή δήλωση στήριξης του ρωσικού ρουβλίου από το Πεκίνο, αλλά και την κινεζική δέσμευση ότι θα χτυπηθεί το δολάριο ανελέητα στα επόμενα χρόνια από το σύνολο των BRICS. 
H δε εκτόξευση του κινεζικού ICBM DF-41 προ μερικών ημερών προκάλεσε τρόμο στις ΗΠΑ, που φοβούνται ως ανυπέρβλητο εμπόδιο μια κοινή στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας και Κίνας.
Οι δύο υπερδυνάμεις έχουν καταλάβει τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον και ήδη προχωρούν στην αντεπίθεσηhttp://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: