Θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ έθεσαν Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε: «Στο τέλος Απριλίου οι εκλογές»
Θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ έθεσαν Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης



  
Στην αποκάλυψη ότι οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές προγραμματίζεται να γίνουν στο τέλος Απριλίου, προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. «Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου».

Ζήτημα διαδοχής και με επίσπευση των διαδικασιών έθεσαν το απόγευμα της Τρίτης στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ τέσσερα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος - τρία εκ των οποίων φέρονται και ως οι πιθανότεροι διεκδικητές της προεδρίας του ΠαΣοΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι κκ. Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Λοβέρδος, Ι. Μίχας και Ευ. Βενιζέλος, μίλησαν ανοιχτά για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας και πρότεινα την έναρξη των διαδικασιών το ταχύτερο δυνατόν.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες έως τις 15 Ιανουαρίου και να έχει κλείσει το θέμα πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης - προφανώς με στόχο να υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία του κόμματος εν όψει των εκλογών που θα ακολουθήσουν.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου έκανε μία γενική εισήγηση εν είδει απολογισμού της προηγούμενης διετίας, χωρίς να θίξει το ζήτημα της ηγεσίας.

Κατόπιν αυτών, αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπολοίπων υπουργών και στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και η απάντηση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες αναμενόταν πως θα προτιμούσε να ακούσει κατ' αρχάς τις τοποθετήσεις των υπολοίπων προτού ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το αν και το πότε σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της ηγεσίας του ΠαΣοΚ.   ΠΗΓΗ:ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!