Αμβούργο: Χιλιάδες ισλαμιστές απαίτησαν τη δημιουργία Χαλιφάτου

 

Περισσότεροι από 2.000 ριζοσπάστες ισλαμιστές διαδήλωσαν σε συγκέντρωση στο Αμβούργο της Γερμανίας, απαιτώντας την ίδρυση χαλιφάτου, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα το απόγευμα του Σαββάτου, ζήτησαν μια καθαρή θεοκρατία στην οποία δεν θα ισχύουν η ελευθερία, ο νόμος και η τάξη της  γερμανικής ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

Η αστυνομία έθεσε όρους για τη διαδήλωση του Σαββάτου: να μην υπάρχουν εκκλήσεις για βία και να μην υπάρχουν ανοιχτές εκκλήσεις για την ίδρυση χαλιφάτου σε γερμανικό έδαφος.

Το χαλιφάτο είναι μια μορφή ισλαμικής κυβέρνησης που βασίζεται στην ηγεσία ενός χαλίφη που θεωρείται ο διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο νόμος της Σαρία (ένα νομικό σύστημα που βασίζεται σε ισλαμικές πηγές) εφαρμόζεται συχνά ως μέρος της κυριαρχίας των χαλίφηδων.

Αν και η ίδρυση ενός χαλιφάτου συνήθως περιλαμβάνει την εφαρμογή του νόμου της Σαρία, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται ο νόμος της Σαρία χωρίς το σχηματισμό χαλιφάτου.

Σε αντίθεση με τις πρώτες διαδηλώσεις που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες, το Σάββατο δεν υπήρχαν πανό, σημαίες με ισλαμιστικά σύμβολα ή ανοιχτές εκκλήσεις για χαλιφάτο.

Σε μια διαδήλωση στα τέλη Απριλίου, 1.250 εκπρόσωποι της ομάδας παρέλασαν κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου.

Διοργανωτής της χθεσινής διαδήλωσης είναι η Muslim Interactive, όπως σημειώνεται.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθείστε στο Χ το  @Valkaniko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»