Τα ξημερώματα, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα

Νοέμβριος 15, 2023. Ελλάδα.

«Το ιατρικό συγκρότημα Al-Shifa στη Γάζα πριν από την καταιγίδα του», γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν σε τμήμα του Ιατρικού Συγκροτήματος Αλ Σίφα, δυτικά της πόλης της Γάζας, αφού το πολιορκούσαν για έκτη συνεχή ημέρα.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες από το εσωτερικό του συγκροτήματος, οι οποίοι ανέφεραν ότι άκουσαν τους ήχους των πυροβολισμών στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Ανέφερε ότι κατάσταση πανικού και φόβου επικράτησε μεταξύ ασθενών, εκτοπισμένων και ιατρικού προσωπικού μέσα στο νοσοκομείο, μετά την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στο νοσοκομείο.

Τα τανκς κατοχής βρίσκονται στις πύλες του Ιατρικού Συγκροτήματος Αλ Σίφα, περικυκλώνοντάς το από όλες τις πλευρές, ενώ τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν έντονοι βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί στην περιοχή του.

Τα ξημερώματα σήμερα, οι δυνάμεις κατοχής (σημ.:ο ισραηλινός στρατός) ενημέρωσαν το ιατρικό προσωπικό του συγκροτήματος Αλ Σίφα για την πρόθεσή τους να εισβάλουν στο συγκρότημα, το οποίο περιλαμβάνει χιλιάδες ιατρικό προσωπικό, τραυματίες και εκτοπισμένους.

Από την πλευρά της, η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας, Μάι αλ Κάιλα, θεώρησε τις δυνάμεις κατοχής πλήρως υπεύθυνες για τη ζωή του ιατρικού προσωπικού, των ασθενών και των εκτοπισμένων στο συγκρότημα, τονίζοντας ότι η κατοχή διαπράττει ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ιατρικό προσωπικό και ασθενείς.

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός κατοχής αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις του πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις «σε συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου αλ Σίφα»

Περισσότεροι από σαράντα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τραυματίες και ασθενείς στην εντατική και παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου λόγω του βομβαρδισμού του μαιευτικού σταθμού και της εξάντλησης των καυσίμων στο συγκρότημα.

Επειδή οι δυνάμεις κατοχής έβαλαν στο στόχαστρο ό,τι κινούνταν στις αυλές του νοσοκομείου και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να βγει ή να μπει σε αυτό, οι σοροί 179 μαρτύρων θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο μέσα στο συγκρότημα… ενώ δεκάδες πτώματα εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα στο νοσοκομείο. αυλές και διάδρομοι ως αποτέλεσμα της διακοπής ρεύματος από τα ψυγεία των νεκροτομείων, χωρίς να επιτρέπεται η είσοδος καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Al Qahera News

https://echedoros.blog/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»