Πήρε το μυστικό στον τάφο του… Ο διαβόητος «άνθρωπος με το σιδηρούν προσωπείο» πεθαίνει χωρίς να μάθει ο λαός την ταυτότητά του

Η ταυτότητα του «Ανθρώπου με το σιδηρούν προσωπείο», που φυλακίστηκε επί 34 χρόνια στη Γαλλία, παραμένει μυστική μέχρι τις μέρες μας!

Ο άνθρωπος, που φορούσε μια σιδερένια μάσκα ήταν αιχμάλωτος κατά την εποχή της βασιλείας του Λουδοβίκου XIV στη Γαλλία και, όπως λέγεται, συνελήφθη εκεί κάπου στα 1670 και κρατήθηκε μέχρι τον θάνατό του το 1703. Ο διάσημος άγνωστος κρατήθηκε σε διάφορες φυλακές - συμπεριλαμβανομένης και της διαβόητης Βαστίλης. Η ταυτότητα του ανθρώπου με τη σιδερένια μάσκα είναι ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Ιστορίας.

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος εκείνος παρέμεινε υπό την εποπτεία του ίδιου δεσμοφύλακα επί 34 χρόνια, του Μπενίν Ντουβερνιέ ντε Σεν Μαρς, κάνει το μυστικό ακόμα πιο γοητευτικό και τρομακτικό συγχρόνως. Ο δεσμοφύλακας, αν και γνώριζε δεν μίλησε ποτέ και σε κανέναν! Ουδείς επιτρεπόταν να δει το πρόσωπο του κρατουμένου, το οποίο ήταν πάντα καλυμμένο με βελούδινο ύφασμα και μάσκα, ενώ δύο φρουροί βρίσκονταν πλάι στον κρατούμενο, έτοιμοι «να τον σκοτώσουν αν αφαιρούσε τη μάσκα του»!
Το κελί του ανθρώπου με τη σιδερένια μάσκα, ήταν ειδικά ηχομονωμένο για να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν θα μπορούσε να κρυφακούει τις συνομιλίες του.

Δεν έμεινε τίποτα από τον θρυλικό άγνωστο φυλακισμένο παρά μόνο εικασίες...
Δεν έμεινε τίποτα από τον θρυλικό άγνωστο φυλακισμένο παρά μόνο εικασίες...
Τελικά, μετά τον θάνατό του, μια μέρα σαν σήμερα, 19 Νοεμβρίου του 1703, όλα τα υπάρχοντά του και τα ρούχα του κάηκαν αμέσως και η θρυλική μεταλλική μάσκα, καταστράφηκε.

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα του Ανθρώπου με τη Σιδερένια Μάσκα. Ο Βολταίρος, υποστήριξε ότι ο κρατούμενος ήταν παράνομος ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Λουδοβίκου XIV. Μια άλλη θεωρία που «κατέθεσε» ο γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Πανιόλ υποστήριζε ότι ο κρατούμενος ήταν ο δίδυμος του Λουδοβίκου XIV, που γεννήθηκε δεύτερος και έτσι φυλακίστηκε για να μην έχει αξιώσεις επί της διαδοχής. Άλλες θεωρίες μιλούν για έναν ατιμασμένο στρατηγό ή για το νόθο γιο του Καρόλου Β' της Αγγλίας.

Όταν πέθανε ο διάσημος άγνωστος, το πιστοποιητικό ταφής του έφερε το όνομα «Marchioly», οδηγώντας αρκετούς ιστορικούς του 19ου αιώνα στο συμπέρασμα ότι ο κρατούμενος ήταν ο Ιταλός διπλωμάτης Ercole Antonio Mattioli. Όποιος και να ήταν, το μυστικό και αυτός και ο δεσμοφύλακάς του, που πέθανε λίγα χρόνια μετά, το πήραν στο τάφο τους. Η Ιστορία ακόμα ψάχνει…

https://www.ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»