Αμετανόητος ο «Σουλτάνος»: Στέλνει μαχητικά στο Αιγαίο και drones στον Έβρο - Ο κορωνοϊός παραλύει την Τουρκία και τις ένοπλες δυνάμεις της

Αμετανόητος ο «Σουλτάνος»: Στέλνει μαχητικά στο Αιγαίο και drones στον Έβρο - Ο κορωνοϊός παραλύει την Τουρκία και τις ένοπλες δυνάμεις της

Η απόφαση στην Τουρκία να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών και από τους τρεις κλάδους είναι ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης με τον Covid-19
Οι ώρες αγωνίας σε ολόκληρη την υφήλιο, o σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή αλλά και τα σοβαρά προβλήματα μέσα στην Τουρκία από την «επέλαση» του Covid-19 φαίνεται να μην αγγίζουν τον σουλτάνο. Δείχνει αποφασισμένος να συντηρήσει το κλίμα έντασης σε Έβρο και Αιγαίο και μάλιστα φαίνεται να δοκιμάζει κάθε μέρα με διαφορετικούς τρόπους τόσο την ψυχραιμία όσο και τα αντανακλαστικά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης και ενώ ολόκληρη την ημέρα δεν είχε εμφανιστεί πουθενά τουρκικό μαχητικό οι γείτονες απογείωσαν δύο ζεύγη F-16 τα οποία κινήθηκαν προς το Βόρειο Αιγαίο. Ίσως ήθελαν να αποδείξουν ότι όσα αναφέρονται για εκατοντάδες κρούσματα του Covid-19 στην αεροπορία τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ίσως προχώρησαν επίσης σε μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αντανακλαστικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας και της ελληνικής Αεράμυνας. 
Τα ελληνικά «γεράκια» απογειώθηκαν άμεσα από τα αεροδρόμια επιφυλακής και μάλιστα τα «φαντάσματα» της 337 Μοίρας ενεπλάκησαν με δύο τουρκικά F-16. Οι Τούρκοι πιλότοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα προκλητικοί και επιθετικοί μέχρι να πάρουν για μια ακόμη φορά το μάθημά τους από τους Έλληνες αεροπόρους. Ήταν  μια από τις ελάχιστες φορές τις τελευταίες ημέρες που οι γείτονες έστειλαν αεροσκάφη στο Αιγαίο για να προκαλέσουν.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αρκετά ήταν και τα τουρκικά drones τα οποία πετούσε η Jadarma και οι άνδρες της Polis Ozel Harekat κατά μήκος των συνόρων πάνω στον Έβρο. Στόχος τους να δίνουν συνεχώς εικόνα από τις θέσεις και τις δυνάμεις των Ελλήνων φρουρών και φυσικά να προκαλέσουν. Άλλωστε η Άγκυρα μετά την υπέρπτηση μαχητικών στον Έβρο αλλά και τη συνεχή παρουσία Drones και UAV στην περιοχή δείχνει ότι πέρα από το έδαφος όπου επιχειρεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση έχει αποφασίσει να δηλώνει πλέον σταθερή παρουσία και στον αέρα.
Την ίδια ώρα πάντως όλες οι πληροφορίες που φτάνουν από το εσωτερικό της Τουρκίας παρά την προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής από το καθεστώς επιβεβαιώνουν ότι ο Έρντογαν αν και επιχειρεί να υποβαθμίσει την «επέλαση» του Covid-19 αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Και μάλιστα οι συνέπειες είναι πλέον άμεσες και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Η απόφαση να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών και από τους τρεις κλάδους είναι ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης. Εδώ και αρκετές ημέρες η εικόνα που υπάρχει τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα είναι ότι το τουρκικό επιτελείο έχει σχεδόν σταματήσει  κάθε δραστηριότητα. 
Την ίδια ώρα μια δήλωση του υπουργού υγείας της Ταϊβάν είναι αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και την οποία επιχειρεί να κρύψει με κάθε τρόπο από τη διεθνή κοινότητα ο Ταγίπ Ερντογάν. «Από τα 15 άτομα τα οποία έφτασαν σήμερα με πτήση από την Τουρκία τα 9 έχουν προσβληθεί από κορωναϊό», υποστήριξε ο Chen Shih-Chung και πρόσθεσε ότι  αυτό αποδεικνύει ότι «ο κίνδυνος μετάδοσης στην Τουρκία είναι ιδιαίτερα υψηλός».
Ανάλογες πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στη γειτονική χώρα έχουν φτάσει τόσο στο ελληνικό επιτελείο όσο και στις ελληνικές αρχές γενικότερα. Μόνο ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός υγείας προσπαθούν να εξαπατήσουν για μία ακόμη φορά την παγκόσμια κοινότητα και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια η οποία πλέον έχει χαρακτηριστεί ως πανδημία και ενώνει για την αντιμετώπισή της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!