Το σχέδιο του ‘”Πατερούλη” ante portas…




Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)
Με το φάντασμα της νεο-Οθωμανικής αυτοκρατορίας να αναδεύει μόνιμα στο μυαλό του, ο ”Πατερούλης” των μεταναστών Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε προ ημερών στην… χορηγό της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας (για το μεταναστευτικό) ”μαμά” Μέρκελ ότι θα ανοίξει τα σύνορα στον βορρά με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Λίγο καιρό μετά, το σχέδιό του πήρε σάρκα και οστά, με τον ίδιο – σε ρόλο πρωταγωνιστικό – να εγκαλεί την Ελλάδα στον Έβρο γιατί δεν ανοίγει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες και να μέμφεται τους Έλληνες στρατιώτες των ακριτικών μας νησιών γιατί ”σπρώχνουν στο θάνατο στο Αιγαίο τις γυναίκες και τα παιδιά τους”.
– Έι Ελλάδα! Άνοιξε τα σύνορά σου!.. Άστους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. Όταν λέμε για δίκαιη κατανομή του βάρους, εμείς θα είμαστε εκεί γι’ αυτήν τη δίκαιη κατανομή… Οι Έλληνες στρατιώτες στέλνουν στο θάνατο τις γυναίκες και τα παιδιά στο Αιγαίο..., είπε – μεταξύ άλλων θεατρικών επικλήσεων και καταγγελιών – ο ”σουλτάνος” της απέναντι όχθης, φτάνοντας στο σημείο να καταγγείλει τους Έλληνες ακρίτες στον Έβρο ότι σκότωσαν πέντε απ’ τους μετανάστες.
Απ’ τη δική μας μεριά, την ελληνική όχθη του ποταμού (που είναι το οριοσύνορό μας με την Τουρκία), εμείς του απαντήσαμε ήδη γενναία, με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα, ενισχύοντας τα οχυρωματικά έργα στα σύνορά μας και επιστρατεύοντας – απέναντι στους 1.000 κομάντος της τουρκικής αστυνομίας και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες – τις υπάρχουσες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχυμένες με 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δυο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους Ελλαδίτες αστυνομικούς, 22 Ελληνοκύπριους συναδέλφους τους, 600 συνοριοφύλακες της Frontex και κομάντος από την Αυστρία, την Πολωνία και την Τσεχία.
Επειδή όμως κι αυτά δεν ήταν αρκετά για να ανασχέσουν τη σφοδρότητα των επιθέσεων και τις απόπειρες δολιοφθοράς της άλλης πλευράς στον φράχτη μας, βάλαμε σε εφαρμογή την περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής άμυνας στον Έβρο με νέα συρματοπλέγματα σε μήκος 200χλμ και 11 πυλώνες με συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός στην κορυφή τους.
Η Ελλάδα – αφού πέτυχε να περάσει στην Ευρώπη την ανάγκη της συνευθύνης, μια που τα σύνορά της με την Τουρκία είναι και ευρωπαϊκά – τώρα τα υπερασπίζεται με ξένη βοήθεια παραδίδοντας μαθήματα αποφασιστικότητας και αντοχής διαρκείας απέναντι στον εκβιασμό του θρασύτατου γείτονα, ο οποίος – εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες – επιδιώκει να μας λυγίσει, για να δεχτούμε τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης (1923) σε βάρος των κεκτημένων μας.
Με προφανή στόχο το οικονομικό υπερκέρδος απ’ τη συναλλαγή με την Ευρώπη (”χρήματα πολλαπλάσια σε αντάλλαγμα για το καθεστώς του πρόσφυγα/μετανάστη”), ο σύντροφος Ερντογάν έκανε το ολέθριο λάθος να απειλήσει δια του μεταναστευτικού την Ελλάδα και την ΕΕ αφυπνίζοντας, τελικά, τα εν υπνώσει φιλελληνικά αντανακλαστικά, που κινητοποίησαν τις δυνάμεις αντίστασης υπέρ μας.
Η εγγύηση της ”μαμάς” Μέρκελ, ως φαίνεται, δεν του έφτανε και δια της οδού του εκβιασμού ζητούσε επίσπευση των χρωστούμενων της Ευρώπης (των άλλων τριών απ’ τα έξι δις της ”συμφωνίας”) και περαιτέρω ενίσχυση του πακέτου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από διεθνείς επιχορηγήσεις.
Αλλά, φευ!.. Όποιος ζητάει τα πολλά, χάνει και τα λίγα… Έτσι ο Ταγίπ έμεινε με το χέρι απλωμένο, γιατί οι διεθνείς Οργανισμοί και οι αλληλέγγυες των πρόσφυγων/μεταναστών οργανώσεις (του Σόρος, επί το πλείστον) τα είχαν σχεδιάσει αλλιώς και ενίσχυσαν τις ΜΚΟ της Τουρκίας από την κυβέρνησή του.
Ως εκ τούτου οι λεονταρισμοί του στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν έπιασαν, γιατί η Μέρκελ τού ξεκαθάρισε εξαρχής πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των δύο εκατομμυρίων που πλεονάζουν στη χώρα της (μετά την κρίση του ’15 που προκάλεσε η καταιγιστική μεταναστευτική εισβολή) και δε γίνεται λόγος αποδοχής περισσότερων.
Και η Ελλάδα, δια του πρωθυπουργού της, του έδωσε δείγματα της κατηγορηματικής άρνησής της να ανοίξει τα σύνορά της στους λαθρομετανάστες που θέλουν να την εποικίσουν (κι ας ισχυρίζονται το αντίθετο) και να προστατέψει τα κεκτημένα της.
Την ίδια στιγμή η διεθνής κοινή γνώμη δείχνει να αντιλαμβάνεται, έστω και καθυστερημένα, την υπόγεια διαδρομή των ισλαμιστών δια των μεταναστών και προσφύγων, με κίνδυνο να βρεθεί χειροπόδαρα δεμένη η Δύση στο έλεος των Αφροασιατών λαθροεποίκων της.
Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην υπόθεση της Συρίας άνοιξε τα μάτια πολλών Ευρωπαίων, που ήταν ως χθες ουραγοί της γερμανικής πολιτικής στο μεταναστευτικό και τώρα ύψωσαν θαρραλέα το ανάστημά τους δηλώνοντας αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα σύνορα των πατρίδων τους.
Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Αυστρία έδωσαν ήδη απάντηση στον διεθνισμό και την πειθάρχηση στις ”αλληλέγγυες” προτροπές του Σόρος, που – για ίδιον όφελος – θέλει να καταργήσει τα εθνικά σύνορα στην Ευρώπη και να την πνίξει με εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.
Είναι το μακρύ χέρι βοήθειας της Δύσης στον Ερντογάν, που αξιώνει δισεκατομμύρια εν ονόματι των 3,5 εκατομμυρίων προσφύγων. Και για να το πετύχει αυτό, δε δίστασε να ναυλώσει λεωφορεία για να μεταφέρει στα ελληνοτουρκικά σύνορα τα ”όπλα” εκβιασμού του, τους 130.000 λαθρομετανάστες που διαθέτουν smartphones και επιχειρούν δια της βίας να ρίξουν τον ”φράχτη” της άμυνάς μας υπό τις οδηγίες των drones και της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.
Επιχειρούσαν ως ”χθες”, τουλάχιστον, γιατί κάτι φαίνεται να άλλαξε τελευταία στο θέμα αυτό. Κάτι που έχει να κάνει με τον σχεδιασμό του Τούρκου Προέδρου για την παραβίαση των βορειοανατολικών συνόρων μας, αν πάρουμε στα σοβαρά την κίνηση αντιπερισπασμού του.
Το Allahu Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος), όμως, που φώναζαν οι φανατικοί μετανάστες (μεταξύ των οποίων έχουν παρεισφρήσει ”Γκρίζοι Λύκοι” και εξτρεμιστές ισλαμιστές) ρίχνοντας καπνογόνα και βόμβες μολότοφ προς τους φύλακες των συνόρων μας, δεν τους πτόησε.
Αντίθετα τους όπλισε με μεγαλύτερο θάρρος κι αποφασιστικότητα να υπερασπιστούν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, προκαλώντας σε τέτοιο βαθμό σύγχυση στον Ταγίπ Ερντογάν, που προέβη σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ξαφνιάζοντας και τον τουρκικό Τύπο ακόμα.
Όπως πληροφορούμαστε απ’ την ιστοσελίδα των Τούρκων ”Bianet”, 300 άντρες της Στρατοχωροφυλακής – μετά από εντολή που πήραν απ’ το ΥΠΕΞ τους – ζήτησαν απ’ τους μετανάστες και πρόσφυγες του καταυλισμού Παζάρκουλε να επιστρέψουν στο σταθμό λεωφορείων που θα τους μετέφερε στην ”Ισταμπούλ”, επειδή ήταν ευάλωτοι να κολλήσουν ”κορονοϊό”.
Τους φόρτωσαν, λέει, σε λεωφορεία και τους έστειλαν πακέτο στην Κωνσταντινούπολη ακολουθώντας τις οδηγίες των ανωτέρων τους. Ωστόσο, με βάση τα ιστορικά δεδομένα, γνωρίζουμε πως οι Τούρκοι έχουν την ”μπαμπεσιά” στο αίμα τους, όπως και την προβοκάτσια. Γι’ αυτό καλά θα κάνει το υπουργείο Εξωτερικών να διαλευκάνει, μέσω των υπηρεσιών του, το μυστήριο της μεταφοράς τους, που μόνο ανθρωπιστικό δε μας φαίνεται.
Οι γνωρίζοντες μάλιστα καλά την τουρκική Εξωτερική πολιτική στοιχηματίζουν ότι ο Ερντογάν, με την απροσδόκητη κίνησή του αυτή, θέλει να ”χαλαρώσει”τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον Έβρο και να ατονίσει την επαγρύπνηση των συνόρων μας απ’ τους Έλληνες και ξένους φρουρούς τους.
Κι όταν θα γίνει αυτό, ο ”Πατερούλης” των μεταναστών και προσφύγων (όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν) θα επανέλθει δριμύτερος ante portas με εμπροσθοφυλακή δυστυχισμένους ανθρώπους, τους οποίους εργαλειοποιεί συστηματικά για να συμπράξουν στις μεθοδεύσεις του και να ρίξουν από κοινού τις εθνικές άμυνές μας μαζί με τον ”φράχτη” μας…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!