Ερντογάν: «Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα στους πρόσφυγες, να ανοίξει η Ελλάδα τα δικά της»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην ανυποχώρητη γραμμή στο μεταναστευτικό επιμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι η Τουρκία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα με την Ευρώπη, ενώ κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της σύνορα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο ταξίδι της επιστροφής του στην Τουρκία μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την ηγεσία της ΕΕ ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα έχει συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν και ενδεχομένως τον Μπόρις Τζόνσον στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη.

Και εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της χώρας μας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το TRT: «Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναστροφή στα θέματα αυτά. Πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο, να διαβάσει τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρέπει να ξέρουν ότι η στάση που υιοθέτησαν στη μεθόριο ήταν δολοφονική. Υπάρχουν 4-5 πρόσφυγες νεκροί στα σύνορα. Δεν θα το αφήσουμε εκεί. Θα αποκαλύψουμε τους ανθρώπους που γύμνωσαν με όλες αυτές τις φωτογραφίες που θα παρουσιάσουμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών φέτος. Τώρα κλείνουν τα σύνορα με συρματοπλέγματα, λες και δεν ήταν αρκετά. Αλλά φυσικά, εμείς δεν έχουμε σχέδια να κλείσουμε αυτές τις πόρτες. Η πρότασή μου στην Ελλάδα; Ανοίξτε τα σύνορά σας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης»...

Ο Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι ξεκινά μια νέα φάση στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ λέγοντας ότι «έχουμε κάνει πολλά βήματα και θα συνεχίσουμε. Η Τουρκία πλήρωσε μεγάλο τίμημα για την εκεχειρία και την προστασία των αμάχων στην Ιντλίμπ της Συρίας, τώρα πρέπει να κάνει κι η ΕΕ αυτό που της αναλογεί».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!