“Καμμία βοήθεια στον Ερντογάν και στην Τουρκία από το ΝΑΤΟ”



Ο αρμόδιος για εξωτερικά θέματα πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν απέρριψε την έκκληση της Τουρκίας για υποστήριξη από το ΝΑΤΟ στη Συρία. «Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από τους εταίρους του ΝΑΤΟ βάσει του Άρθρου 4 ή του Άρθρου 5. Το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει για να διασφαλίσει αναδρομικά τις παρεμβάσεις των συμμάχων του κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου μέσω ενός αεροπορικού πολέμου κατά της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ δεν (μπορεί να) είναι η πολεμική αεροπορία στον πόλεμο του Ρετσέπ Ταγίπ Έρντογαν κατά των Κούρδων, ιδίως επειδή αυτός ο πόλεμος διεξάγεται από την Τουρκία από κοινού με τους ισλαμιστές διαδόχους της Αλ-Κάιντα», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο στις εφημερίδες Δικτύου Συντακτών Γερμανίας “Redaktionsnetzwerks Deutschland”.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπεται να εντυπωσιαστούν από την απειλή του Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία εξαρτάται από την Ε.Ε., εξαρτάται από τα κονδύλια της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν αυτό για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα. Ή θα σταματήσει η Τουρκία τον πόλεμό της στη Συρία, ή τα ευρωπαϊκά χρήματα δεν θα δίνονται πλέον», συνέχισε ο πολιτικός των Πράσινων.

«Με τις ενέργειές του, ο Ερντογάν έβαλε εσκεμμένα σε κίνδυνο την ασφάλεια της Συμμαχίας και της Ευρώπης. Τώρα εκδικείται η σιωπηρή κατανόηση των χωρών του ΝΑΤΟ και του Γενικού Γραμματέα του μετά την επέμβαση στη Συρία. Εάν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε καταστήσει σαφές από την αρχή στην τουρκική πλευρά ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε καμιά υποστήριξη του -κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου- πολέμου της, ίσως αν μην είχαμε φτάσει σε αυτήν την κλιμάκωση. Τώρα πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο Γιούργκεν Τριτίν.
Πηγή: Redaktionsnetzwerks Deutschland” / RND

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!