Διπλή απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο - Αύξηση περοπολιών σε ποτάμι και χερσαία σύνορα

Αποκλειστικό: Διπλή απόπειρα εισβολής μεταναστών στον Έβρο - Αύξηση περοπολιών σε ποτάμι και χερσαία σύνορα

Διπλή απόπειρα εισβολής στο Ελληνικό έδαφος απο το φυλάκιο στις Καστανιές, επιχείρησαν κατά την διάρκεια της ημέρας, οι συγκεντρωμένοι μετανάστες και προσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στα συνορα της Τουρκίας.

Συμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ που παρακολουθουν εκ του σύνεγγυς το θέμα, αναφέρουν στο «Lawandorder.gr» πως «αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια νέα Ειδομένη, αυτή τη φορά στην πλευρα της Τουρκίας».


Οι δυο απόπειρες εισβολής

Η πρωτη απόπειρα εισβολής σημειώθηκε στις 09:00 το πρωί της Παρασκευής με τις δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατου να κάνουν χρήση χημικών για να την αποτρέψουν.
Μάλιστα εκείνη τη στιγμή οι δυνάμεις δεν ξεπερνούσαν τα 40 άτομα ενώ απέναντι τους είχαν περισσότερα από 300 άτομα. Η δευτερη απόπειρα σημειώθηκε μεταξύ 15:30 και 16:00 το απόγευμα, λίγο μετά την αναχώρηση του υπουργού προστασίας του πολίτη από το στρατιωτικό φυλάκιο στις Καστανιές όπου συμμετείχε σε συσκεψη.
Την στιγμή εκείνη οι δυνάμεις του στρατου και της ΕΛ. ΑΣ, έφταναν τα 70 άτομα. Την ίδια στιγμή με την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων από όμορες περιοχες εντατικοποιηθηκαν οι περιπολιες τόσο στα χερσαία εδάφη όσο και στο ποταμι στις Φερρες ήσουν το Τυχερό.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρωτη στιγμή γνωστοποίησης της συγκέντρωσης μεταναστών στα συνορα, οι Τουρκοι στρατιωτικοί και αστυνομικοι «εξαφανίστηκαν» και δεν είχαν καμια επαφή με τις Ελληνικές αρχές.
Η πλειοψηφία των μεταναστών που αναμένουν να περάσουν τα σύνορα, είναι στην πλεινοτητα τους, Μαροκινοί, Πακιστανοί, Αφγανοί. Αυτή την στιγμή στις Καστανιές έχουν συγκεντρωθεί 1000 περιπου άτομα, ενώ η απόσταση του Ελληνικού φυλάκιο με το Τουρκικό είναι μόλις 10 μέτρα, που αποτελεί ουσιαστικά την «νεκρή ζώνη» μεταξυ των δυο χωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!