"Πόλεμος φθοράς" από τους Τούρκους - Μετανάστες έριξαν κομμάτι του φράχτη

Μετανάστες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές

Πάνω από 4.000 άτομα έχουν κάνει διαρκείς απόπειρες να περάσουν από τα σύνορα του Έβρου και εμποδίστηκαν με χημικά - Σε Ειδομένη μετατρέπονται στα σύνορα - Τις 136 έφτασαν οι συλλήψεις όσων πέρασαν εκ των οποίων κανείς από την Συρία.
Συνεχίζονται οι μάχες στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τους μετανάστες που υποβοηθούνται από τις τουρκικές Αρχές. Ομάδα μεταναστών κατάφερε να ρίξει κομμάτι του φράχτη στον Έβρο και να εισέλθει εντός της ελληνικής επικράτειας, απωθήθηκαν όμως με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Την στιγμή εκείνη μάλιστα οι Έλληνες αστυνομικοί δέχτηκαν δακρυγόνα από το τουρκικό έδαφος που είτε τα εκτόξευσαν οι τουρκικές Αρχές είτε προμήθευσαν μετανάστες με αυτά.


Στρατιώτες στα σύνορα στις Καστανιές Έβρου

Μετά την επιτυχή απώθηση του πλήθους και παρότι υποβοηθούνταν από τους Τούρκους αστυνομικούς, οι ελληνικές δυνάμεις μπόρεσαν σύντομα να προβούν στην επιδιόρθωση του φράχτη που είχε υποστεί φθορές. Κάτι αντίστοιχο έχει παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία κατά μήκος των συρματοπλεγμάτων με άμεσες επεμβάσεις. Συνολικά από χθες έως τώρα, κατάφεραν να περάσουν 136 άτομα εκ των οποίων οι 70 σήμερα, οι οποίοι και συνελήφθησαν όλοι και κανείς τους βεβαίως δεν είναι από την Ιντλίμπ, πόσο μάλλον από την Συρία.
Μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της περιοχής με «δάχτυλο» της Άγκυρας, καθώς δεν έχουν πάψει στιγμή οι Αρχές της Τουρκίας όχι μόνο να παροτρύνουν τους μετανάστες στην χώρα τους και συγκεκριμένα στην Ανδριανούπολη, στην Κωνσταντινούπολη και στα παράλια να προωθηθούν στην χώρα μας αλλά τους παρέχουν και δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία… Στην ουσία δηλαδή ένα Κράτος έχει μετατραπεί σε διακινητή.
Έχει παρατηρηθεί μάλιστα στην απέναντι όχθη, πως όχι μόνο μετακινούν τους μετανάστες με λεωφορεία και δωρεάν αλλά ότι τους παρέχουν και χάρτες μέσω των κοινωνικών δικτύων για το πως θα προωθηθούν στα σύνορα και από εκεί στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη…
Μετανάστες απέναντι σε αστυνομικούς στα ελληνικά σύνορα
Αντίστοιχα στα παράλια περιμένουν τις βάρκες για να περάσουν απέναντι, παντελώς ανενόχλητοι και υποβοηθούμενοι από τις τουρκικές Αρχές, παραβιάζοντας πλήρως όχι μόνο τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει με την χώρα μας και την ΕΕ για τις οποίες δέχονται παχυλές επιδοτήσεις, αλλά και τις διακριτές έννοιες ενός ευνομούμενου Κράτους.
Η χώρα μας στην ουσία στέκεται μόνη της για άλλη μία φορά χωρίς καμία αντίδραση από την ΕΕ να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που προφανώς δεν έχει δημιουργήσει και έτσι τα ελληνοτουρκικά σύνορα σύντομα έχουν μετατραπεί σε Ειδομένη.
Δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής.
Από χθες έως σήμερα περισσότεροι από 4.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Από χθες έως αυτή την ώρα αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της νύχτας έχουν γίνει εκατοντάδες απόπειρες να περάσουν τα σύνορα πετώντας πέτρες και αντικείμενα στους Έλληνες αστυνομικούς και όλες έχουν αποτραπεί με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Κάθε σπιθαμή των συνόρων έχει αποκτήσει πλέον ένα ανθρώπινο τείχος αποτελούμενο από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον ιδιότυπο «πόλεμο φθοράς» της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας
Αντίστοιχα στα νησιά του Β. Αιγαίου από χθες έως σήμερα έχουν εισέλθει στην χώρα με βάρκες από την Τουρκία, 181 μετανάστες.
Από αυτούς, χθες οι 69 στην Λέσβο, 53 στην Σάμο και σήμερα από το πρωί έως το μεσημέρι, έχουν εισέλθει 27 στην Λέσβο και 32 στην Σάμο.
Σημειώνεται ότι ενώ διαδραματίζονταν αυτές οι εικόνες στον Έβρο, χθες το βράδυ ομάδα περίπου 100 μεταναστών επιχείρησε να κάνει πορεία διαμαρτυρίας από το ΚΥΤ της Μόριας Λέσβου, προς την πόλη, απετράπησαν με φραγμό από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν πίσω, δίχως να σημειωθούν συγκρούσεις. Δύο 24ωρα πριν είχαν σημειωθεί επεισόδια με μετανάστες στην Κω, ενώ επίσης το βράδυ ξέσπασαν επεισόδια κυρίως μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων μεταναστών στο ΚΥΤ της Χίου με αποτέλεσμα να γίνει επέμβαση από την Αστυνομία για να αποκατασταθεί η τάξη και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις.
Αυτό που στην ουσία προκαλεί πονοκέφαλο για τις ελληνικές Αρχές είναι να μην υπάρξει το φαινόμενο του «ντόμινο», δηλαδή κάποιος… συντονισμός μεταξύ των μεταναστών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές σε δομές σε διάφορα σημεία της χώρας και προσπαθούν να λάβουν μέτρα αποτροπής μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι συσκέψεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας είναι συνεχείς για το ζήτημα, στο οποίο προφανώς εμπλέκονται πολλές Υπηρεσίες και στο επίπεδο πληροφοριών για όσα διαδραματίζονται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις κάτι που θέλησε να δείξει και με την επίσκεψή του στον Έβρο χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεδηλωμένη η απόφαση να μην πετύχει η Άγκυρα τους σκοπούς της έναντι της Ελλάδας με όπλο το μεταναστευτικό. Μάλιστα, ο Υπουργός δήλωσε σήμερα από την Νέα Βύσσα του Έβρου όπου μετέβηκε τα εξής:
«Είναι δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους. Τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Η Ευρώπη έχει σύνορα. Και τα σύνορα, οι Έλληνες τα φυλάμε. Ευχαριστώ πολύ».
Επί του παρόντος το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επιχειρεί στον Έβρο, αν χρειαστούν επιπλέον ενισχύσεις σε πρώτη φάση θα είναι από την Κεντρική Μακεδονία και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν να μεταφερθούν δυνάμεις καταστολής και από άλλα σημεία της χώρας, πιθανόν και από την Αθήνα με εναέρια μέσα.
Αντίστοιχα στα θαλάσσια σύνορα αποστέλλονται ενισχύσεις του Λιμενικού στα νησιά και επιχειρούν πλέον 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού κατά μήκος των θαλασσίων συνόρων, που αποτελούν και το πιο δύσκολο σημείο να ελεγχθεί πλήρως, ειδικά όταν πλησιάζει ο καιρός που οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται συνεχώς.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!