Αποκαλύφθηκε γιατί οι Τούρκοι πετάνε σε συγκεκριμένα νησιά μας



Οι παραβιάσεις της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίες τις τελευταίες ημέρες καταλήγουν σε πτήσεις πάνω από συγκεκριμένα νησιά έχουν στόχευση την οποία αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου.
Γράφει ο Κώστας Αττίας
Απειλούν, προκαλούν και πλέον εκβιάζουν ανοιχτά. Αν η Ελλάδα δεν κάνει τα κέφια της Τουρκίας τότε οι Τούρκοι θα κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Θα προσπαθήσουν να γκριζάρουν και άλλες περιοχές ώστε να μην μπορεί η χώρα μας να ασκήσει πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως συμβαίνει στα Ίμια.
Από τις αρχές του χρόνου η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας πετάει σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πάνω από Οινούσσες, Παναγιά, Αρκιούς, Ρω, Λειψούς, Φαρμακονήσι,Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγους, Κίναρο, Λέβιθα, Λέρο, Καλόλιμνο, Μακρονήσι, Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη.
Έτσι τα γεράκια της Αγκύρας επιχειρούν να γκριζάρουν μία τεράστια περιοχή από την ευθεία Καστελόριζου – Κρήτης μέχρι το μέσο περίπου του Αιγαίου στην οποία όπως λένε, σε πρώτη φάση, υπάρχουν περιοχές αμφισβητούμενης κυριαρχίας!
Η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως δήθεν «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά» η οποία καταλήγει σε έμμεση απειλή προς την Ελλάδα πως αν δεν συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση στα Καρντακ (Ίμια)» κινδυνεύει, είναι αποκαλυπτική.
Οι Τούρκοι πετάνε όχι μόνο πάνω από μέρη που θεωρούν «αμφισβητούμενα» αλλά απειλούν πλέον ευθέως πως αν δεν δεχτεί η Ελλάδα τον παράλογο ισχυρισμό της Τουρκίας για «αμφισβητούμενα» νησιά για τα οποία θα πρέπει να ανοίξει και συζήτηση, διακινδυνεύει να δει την Τουρκία να στήνει μία νέα κρίση όπως αυτή των Ιμίων στις περιοχές που έχουν στοχοποιήσει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!