Σημαντική επιτυχία των δυνάμεων του Χαφτάρ – Κατέλαβαν τη Σύρτη, σειρά έχει η Μισράτα

Σημαντική επιτυχία των δυνάμεων του Χαφτάρ – Κατέλαβαν τη Σύρτη, σειρά έχει η Μισράτα

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, έθεσαν σήμερα της απογευματινές ώρες υπό τον έλεγχό τους την πόλη Σύρτη, που είναι μια από τις πιο σημαντικές που κατείχαν μέχρι σήμερα οι δυνάμεις του προέδρου Σάραζ, ο οποίος, σημειωτέον είναι τουρκικής καταγωγής και ακολουθεί φιλοτουρκική πολιτική.
Η κατάληψη της Σύρτης θα συνιστούσε σημαντική στρατηγική νίκη για τον Χάφταρ, ο οποίος από τον περασμένο Απρίλιο έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της πρωτεύουσας Τρίπολης, όπου εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA).
Η Σύρτη, στα παράλια της Μεσογείου, σχεδόν στη μέση της Λιβύης, ελέγχεται από δυνάμεις που στηρίζουν την GNA μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη, με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, στα τέλη του 2016.
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέλαβε περιοχές γύρω από τη Σύρτη, συμπεριλαμβανομένης και της αεροπορικής βάσης αλ Καρνταμπίγια, ενώ πλοία του πολεμικού ναυτικού του Εθνικού Στρατού εισήλθαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το λιμάνι και το ναύσταθμο της Σύρτης.
Οι δυνάμεις του Σαράζ δεν προέβαλαν σοβαρή αντίδραση.
Σειρά έχει τώρα η Μισράτα, που είναι η σημαντικότερη πόλη για τον Σαράζ και τους Τούρκους συμμάχους του, μετά την Τρίπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!