Το Μαξίμου στέλνει στη Δικαιοσύνη 11 σκοτεινές υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ




Φάκελοι με τρεις υποθέσεις για εξοπλιστικά, τα δάνεια και τα έργα Καλογρίτσα, η κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων για το Προσφυγικό, αλλά και το δημοψήφισμα και η «σκευωρία» Novartis, βρίσκονται στο Μαξίμου έτοιμοι να σταλούν στους εισαγγελείς 
Ρεβανσισμός; Ή πρόθεση να ριχτεί φως στα γκρίζα -ή και σκοτεινά- σημεία της περιπετειώδους τετραετίας που έζησε η χώρα την προηγούμενη περίοδο; Ο,τι και να είναι και εφόσον το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «Νέων» ευσταθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανιζεται διατεθειμένος να στριμώξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας στη Δικαιοσύνη μια σειρά από υποθέσεις που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση Τσίπρα. Το ρεπορτάζ του Μάνου Χαραλαμπάκη στα «Νέα Σαββατοκύριακο» κάνει λόγο για ογκώδεις φακέλους με τις «σκοτεινές» υποθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο Μαξίμου. Μάλιστα το ερώτημα δεν είναι αν αυτοί οι φάκελοι θα σταλούν στη Δικαιοσύνη, αλλά το πώς: θα πρέπει να σταλούν όλοι μαζί και μαζικά στους εισαγγελείς και στη Δικαιοσύνη ή πιο αργά, ένας προς έναν, υποβάλλοντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ στο μαρτύριο της σταγόνας. 
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η λογική είναι να σταλούν σταδιακά στους εισαγγελείς προς διερεύνηση. Οι υποθέσεις καλύπτουν όλο το εύρος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ —από τα δάνεια Καλογρίτσα ως την κατασπατάληση κοινοτικών πόρων για το Προσφυγικό, και από τις καταγγελίες Καμμενου για τον Κοτζιά, ως τα ταξίδια του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των «Νέων», οι φάκελοι που έχει στη διάθεσή του το Μαξίμου για τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ αφορούν: 


Το υποτιθέμενο, όπως το αναφέρουν στη ΝΔ, σκάνδαλο της Novartis 

Οι καταγγελίες για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, και οι αρχειοθετήσεις των δικογραφιών που αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, θεωρούνται από τη ΝΔ ως απόδειξη «σκευωρίας». Από το Μαξίμου θέλουν να διαπιστωθεί «πώς στήθηκε η «συνωμοσία». 

Το πώς οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα και στα capital controls 

Στόχος της κυβέρνησης να διερευνηθεί και δικαστικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και πώς Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής 

Αναβάθμιση F-16

 Μια υπόθεση που είχε πρωταγωνιστήσει ο πρώην υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Η αναβάθμιση των αεροσκαφών είχε κοστίσει περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

 Πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

 Αλλη μία υπόθεση του Πάνου Καμμένου, για την οποία όταν είχε αποκαλυφθεί το 2017, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για σκάνδαλο. Ο κ. Καμμένος πάντως είχε καλυφθεί απολύτως από τον τέως Πρωθυπουργό. 


Αναβάθμιση αεροσκαφών P-3Β Orion Ναυτικής Συνεργασίας

 Για ακόμη ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα η κυβέρνηση της ΝΔ θα ζητήσει τη δικαστική συνδρομή. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών P-3B Ναυτικής Συνεργασίας ύψους 500 εκατ. ευρώ. Και εδώ εμπλέκεται ο κ. Καμμένος.

 Ταξίδια Παππά σε Βενεζουέλα 

Η υπόθεση αφορά το ταξίδι του τότε υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα μαζί με τον ειδικό σε οφσόρ δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου

 Κατασκευαστικά, οδικοί άξονες

 Η κυβέρνηση Μητστάκη θέλει να διερευνηθεί το θέμα των αποζημιώσεων σε εργολάβους και ειδικότερα το έργο Πάτρας – Πύργου, στο οποίο φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Τράπεζα Αττικής και δάνεια στον Καλογρίτσα 

Η υπόθεση δανειοδότησης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, με αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια, θα σταλεί και αυτή στους εισαγγελείς. 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες 

Στη Δικαιοσύνη θα στείλει το Μαξίμου και τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει σάλο καθώς ο Ιωάννης Καλογρίτσας, που διεκδικούσε κανάλι, εμφάνιζε ως εγγύηση για να εξασφαλίσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες… βοσκοτόπια στην Ιθάκη. 

Σίτιση και στέγαση προσφύγων

 Ερευνα ζητάει η κυβέρνηση της ΝΔ και για τις υποθέσεις της σίτισης και στέγασης των προσφύγων. Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό είχαν υπάρξει καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες, για «γκρίζες» αναθέσεις και «χορό» εκατομμυρίων. Ερευνα είχε διεξαγάγει δε και η Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης και της Διαφθοράς (OLAF), ενώ και σ’ αυτή την υπόθεση φέρεται να έχει εμπλοκή η τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. 

Καταγγελίες Καμμένου για Κοτζιά και βίζες 

Στη Δικαιοσύνη στέλνει το Μαξίμου και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για τον Νίκο Κοτζιά. Ο πρώην υπουργός Αμυνας είχε κατηγορήσει τον τότε υπ. Εξωτερικών για σχέσεις με εταιρεία έκδοσης βίζας. 

https://www.protagon.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!