Τουρκικοί δορυφόροι «λοκάρουν» τον Ισθμό – Κίνδυνος για τις ΕΔ – «Χτενίζουν» την Ελλάδα από άκρη σε άκρη



Μας απειλούν» ξεκάθαρα τώρα και από το διάστημα οι νεο-οθωμανοί,  θέλοντας να μας εκβιάσουν για όλα όσα διαδραματίζονται στα Ίμια και την Κύπρο το τελευταίο διάστημα. 
Ο τουρκικός στρατιωτικός δορυφόρος RASAT κατασκοπεύει  την Ελλάδα , επιδεικνύοντας με περίσσεια αλαζονεία τον ισθμό της Κορίνθου και την Πελοπόννησο , θέλοντας να  αποστείλει παράλληλα «μήνυμα» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα πάντα παρακολουθούνται από την νέα τουρκική «υπερδύναμη»  με ηγέτη τον Ερντογάν.
Μετά το περιστατικό στα Ίμια με τον άνανδρο εμβολισμό ..........
ελληνικού σκάφους από τουρκικό , οι Τούρκοι έχουν περιέλθει σε ένα κρεσέντο πιέσεων και προκλητικών κινήσεων, …για να μην ανακηρύξει η Ελλάδα ΑΟΖ , εφόσον δεν έχουν έρθει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ ..ακόμα .
Μέσα σε αυτόν τον «υβριδικό πόλεμο» που δέχεται η Ελλάδα εντάσσονται και άρθρα σαν αυτό που παρουσιάζει εικόνες ελληνικού εδάφους από τουρκικό κατασκοπευτικό δορυφόρο που  «εργάζεται» για λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι φωτογραφίες στον τουρκικό τύπο εξυπηρετούν καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους και αποτελούν προάγγελο εξελίξεων σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδος να ανακηρύξει ΑΟΖ .
Υπάρχουν όμως και άλλες πτυχές.. στρατιωτικού χαρακτήρα που αφορούν τον ελληνικό στρατό, ναυτικό και αεροπορία.
Ο συγκεκριμένος δορυφόρος σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το γνωστό  αμυντικό ινστιτούτο  TUBITAK Space TechnologiesResearch Institute στην Τουρκία, το οποίο  κατασκεύασε το συγκεκριμένο πρώτο  δορυφόρο  παρατήρηση της γης, ο οποίος  έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την έκτη συνεχή χρονιά σε τροχιά στις 17 Αυγούστου 2017.
 Στις 2 Ιανουαρίου 2018, ο συγκεκριμένος δορυφόρος από το διάστημα   έβγαλε φωτογραφίες το κανάλι της Κορίνθου και κομμάτι της Πελοποννήσου σε «υψηλή ανάλυση», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδος …παντού…ελέγχονται από την τουρκική υπηρεσία διαστήματος και καταγράφονται τα πάντα.
Ο δορυφόρος  RASAT πραγματοποίησε 32035 τροχιές σε  6 χρόνια, εκτελώντας συνολικά 2080 εργασίες απεικόνισης και εμφανίζοντας έκταση 12.724.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Αυτή τη στιγμή, οι δορυφόροι του τουρκικού στρατού, είναι προσανατολισμένοι , σε αποστολές (ISR) «Intelligencesurveillance andreconnaissance missions», δηλαδή σε απλά ελληνικά « στρατιωτική κατασκοπεία» , αλλά η Τουρκία μέχρι στιγμής εξαρτάται από άλλα έθνη, για την εκτόξευση των δορυφόρων της.
Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα διαθέτει, ως γνωστό από δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο,  έναν δορυφορικό σταθμό στην Τανάγρα , ο οποίος  εντάσσεται στην συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας HELIOS-II, που αποτελεί ένα πρόγραμμα 6 ευρωπαϊκών χωρών, στην οποία μετέχουν η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ελλάδα -με ποσοστό 2,5%- και η Γερμανία.
Το πρόγραμμα διαθέτει δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης γης με δυνατότητα λήψης εικόνας ημέρα και νύχτα.
Η δορυφορική αξιοποίηση και εκμετάλλευση των «προϊόντων» των  δορυφόρων αυτών υλοποιείται με άμεση συνεργασία  από τις έξι χώρες.
Την ίδια στιγμή πρωτόγνωρες δυνατότητες ετοιμάζεται να αποκτήσει ο τουρκικός στόλος ο οποίος θα διασυνδεθεί μέσω των σταθμώνSATCOM με τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους  TURKSAT .
Τελευταίο επίτευγμα η εγκατάσταση , σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, από την κρατική εταιρεία ASELSAN τερματικών σταθμών  SATCOM πλήρως υποστηριζόμενους από τους  δορυφόρους TURKSAT στα ταχέα πολεμικά πλοία κλάσεως KILIC, προσδίδοντας «άλλες» δυνατότητες στην ηγεσία του τουρκικού ΠΝ.
Είναι γνωστό ότι οι εταιρείες  Aselsan και Astrium έχουν τοποθετήσει 16 τερματικά τύπου  GEMI στις φρεγάτες τύπου MEKO 200 και κλάσεως O.H.PERRY του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, στο πλαίσιο του σχεδίου διασύνδεσης  στρατιωτικής φύσεως δορυφορικών επικοινωνιών .
Αυτή η σημαντικότατη  δυνατότητα σε συνδυασμό με το σύστημα επικοινωνιών των τουρκικών δυνάμεων (TAFICS), παρέχει την επίγεια στρατιωτική υποδομή SATCOM ενός πλήρως ολοκληρωμένου δικτύου διακλαδικών επικοινωνιών
Με απλά λόγια ο τουρκικός στόλος σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι δικτυωμένος και διασυνδεμένος με το σύνολο των τουρκικών δορυφόρων που έχουν τεθεί σε τροχιά στο διάστημα,παρέχοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες , ειδικά σε μελλοντικές ναυτικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και το Αιγαίο πέλαγος.
Πρόκειται αρχικά  για επικοινωνία μέσω  αναμεταδοτών Χ-BAND ζώνης συχνοτήτων με τους  δορυφόρους  TÜRKSAT-2A, οι οποίοι είναι κατασκοπευτικοί δορυφόροι , όπως και ο GOTURK .
Στο πλαίσιο του νέου συστήματος , το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα έχει στην διάθεση του  το πλεονέκτημα ενός ανεξάρτητου, στατικού επίγειου σταθμού απευθείας δορυφορικών επικοινωνιών τριών διαύλων, για απευθείας επικοινωνία με όλα τα πολεμικά πλοία.
Επίσης η  Άγκυρα έχοντας ως γνώμονα την κατάκτηση του διαστήματος για αυτό και εκπόνησε ειδικό σχέδιο σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Το Υπουργείο Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών προετοιμάζεται για την ανάπτυξη ενός συστήματος εκτόξευσης πυραύλου στο διάστημα με την ονομασία «BURAK».
Το πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2018, θα θέσει τέλος στην εξάρτηση της Τουρκίας από  εκτοξεύσεις δορυφόρων της από άλλες χώρες.
Το όλο σχέδιο στοχεύει στην ανάπτυξη δορυφορικών συστημάτων και τεχνολογιών σε συνεργασία με άλλες χώρες  στο μέλλον.
Οι Τούρκοι επιθυμούν  να αναπτυχθεί η κρίσιμη τεχνολογία που απαιτείται για διαστημικά συστήματα για αυτό και συστήνουν μια διαστημική εταιρεία. Ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος είναι να τοποθετήσει  την χώρα  στην λίστα των χωρών εκείνων  που έχουν πρόσβαση σε διαστημικό χώρο ανεξάρτητο από την εξωτερική βοήθεια , σε συγκεκριμένες περιοχές του διαστήματος.
Τα δορυφορικά συστήματα πρόωσης και τα πιο σημαντικά εξαρτήματα των δορυφόρων θα κατασκευαστούν από εγχώριες τουρκικές εταιρείες με διάφορες συνεργασίες, με την Ρωσία να αποτελεί την πρώτη επιλογή .
Το σχέδιο ανάπτυξης ενός δορυφορικού συστήματος πρόωσης, με την ονομασία  «ÜMIT», έχει ως στόχο να καλύψει αυτό το κενό.
Τα συστήματα αυτά θα «μεταφέρουν» τους τουρκικούς δορυφόρους επικοινωνιών και παρατήρησης στο διάστημα  και θα μειώσουν την εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό. Το Υπουργείο έχει θέσει το στόχο της ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το 2023.
Υπενθυμίζουμε ότι σχέδιο δορυφορικών σταθμών για την  παρακολούθηση της γης μέσω δορυφόρων ετοιμάζει εδώ και καιρό  η Τουρκία. «Τουρκικό  Σχέδιο Δορυφορικών Σταθμών Εδάφους» στην τουρκική επικράτεια  το οποίο μέσω δορυφόρων  θα καλύπτει  όλη την επιφάνεια της  Γης ετοιμάζουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Οι δορυφόροι  παρατήρησης  Γης θα αποστέλλουν τα «ευρήματα τους» στους επίγειους  σταθμούς προκειμένου να καλυφθούν οι  ανάγκες του τουρκικού στρατού και των υπολοίπων υπηρεσιών.
Το τουρκικό  Σχέδιο Ανάπτυξης Επίγειων σταθμών θα ανέλθει στα 13 εκατομμύρια 125 χιλιάδες  τουρκικές .
Περίπου 1 εκατομμύριο 816 χιλιάδες δολάρια θα κοστίσει η  εισαγωγή  μηχανημάτων και εξοπλισμού  που έχει προγραμματιστεί για το έργο αυτό .
Το σχέδιο αυτό  πραγματοποιείται με σκοπό να αναπτυχθεί το τουρκικό πρόγραμμα  δορυφόρων παρατήρησης της Γης και να υλοποιηθεί η ορθή εκμετάλλευσης τους  τα επόμενα χρόνια.
Το όλο πρόγραμμα  ευρίσκεται  υπό την αιγίδα του ιδρύματος TUBITAK το οποίο διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα  δορυφορικών σταθμών εδάφους και θέματα διαστήματος, μιας και διαθέτει την απαραίτητη υποδομή.
Ο σχεδιασμός του συστήματος προβλέπει  περισσότερες τοπικές εγκαταστάσεις για επίγειους σταθμούς, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019.
Στο μεσοπρόθεσμο μέλλον τα τουρκικά σχέδια προβλέπουν την κατασκευή δύο ακόμα δορυφόρων επιτήρησης, έναν με ραντάρ SAR (Göktürk3) και ένα οπτικό (Göktürk 4) και ενός τρίτου μετά το 2020 (Göktürk 5), που θα συνδυάζει και τις δύο αυτές δυνατότητες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;