Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Φανάρι




Με κωδωνοκρουσίες έγινε δεκτός σήμερα στο Φανάρι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία που επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που τον συνόδευε είχαν συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο και ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου.


Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη καλεσμένος του Ταγίπ Ερντογάν για τη Σύνοδο του ΟΣΕΠ.


«Εμείς θεωρούμε –και αυτό είναι κάτι το οποίο και η τουρκική ηγεσία μπορεί και πρέπει να το αντιμετωπίζει για το συμφέρον της Τουρκίας– ότι η παρουσία του Πατριαρχείου εδώ στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς που μπορεί να έχει η Τουρκία με τη Δύση και την Ευρώπη», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, και ζήτησε από την Άγκυρα να δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν το πνευματικό και εκπαιδευτικό του έργο.
Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης τόνισε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος βάζει ανεξίτηλη σφραγίδα στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. «Είμεθα υπερήφανοι γι’ αυτό» συμπλήρωσε. Ακόμα, τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του τόσο για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και για τα θέματα της ομογένειας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσκυνηματική του επίσκεψη στο ναό του Αγίου Γεωργίου.
http://www.pontos-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!